Skip to main content
10 mei 2021

Duurzame inzetbaarheid: hoe staat jouw organisatie ervoor? Doe de scan!

We leven in een wereld waarin de ontwikkelingen zich razendsnel opvolgen. Als bedrijf moet je daarin mee. Er is maar één manier om dat te doen: met je mensen. Wil je hen helpen om langer gezond, plezierig en productief te werken? We helpen je bij het zetten van de eerste stappen.

Het is een veelgehoorde term: ‘de mens centraal stellen’. Maar wat houdt het nu precies in? Simpel gezegd: je medewerkers moeten de ruimte krijgen om hun werk naar eigen inzicht te doen, zolang ze maar bijdragen aan de gestelde bedrijfsdoelen en dus de koers die de organisatie wil varen. Wat mensgerichte organisaties óók onderscheidt, is een beleid op duurzame inzetbaarheid. Een beleid met ruimte voor persoonlijke en vakinhoudelijke groei. En dat is meteen je voorsprong op de arbeidsmarkt.

Veel ondernemers en HR-Professionals beseffen dat hun bedrijf naar ‘een hoger niveau’ getild kan worden met een beleid op duurzame inzetbaarheid, maar weten vaak niet precies hoe het er daadwerkelijk voorstaat of waar ze moeten beginnen om het balletje aan het rollen te krijgen.

We helpen je graag om de eerste stappen te zetten. Hieronder kun je starten met een scan verdeeld over vier aandachtspunten. Hiermee krijg je snel en duidelijk inzicht in de status van je bedrijf en weet je hoe je met een beleid op duurzame inzetbaarheid kunt beginnen. Een gezond beleid wordt gedragen door 4 pijlers:

  1. Leiderschap
  2. Strategisch beleid
  3. HR-processen
  4. Eigen verantwoordelijkheid medewerkers

Als je de scan hebt uitgevoerd weet je waar je zaken kunt veranderen en verbeteren. Je krijgt meer inzicht in welke stap je als eerste kunt zetten als een start van een beleid voor duurzame inzetbaarheid in je organisatie. Eigenlijk is het starten van de scan al de eerste stap, dus waar wacht je nog op?

Meer informatie

Wil je meer weten over duurzame inzetbaarheid en hoe je dit voor jouw organisatie oppakt? Dan is onze werksessie duurzame inzetbaarheid zeker interessant voor je. In één dag kijken we dan naar een optimaal beleid rondom duurzame inzetbaarheid, passend bij jouw organisatie.

Terug

Nog niet uitgelezen?