Skip to main content
21 oktober 2021

De samenwerking binnen Stolwijk Kennisnetwerk

Ruim anderhalf jaar geleden werd Stolwijk Kennisnetwerk uitgebreid met een kantoor in Wijchen: de samenwerking met Stolwijk Philipsen werd ingezet. Hoe ziet die samenwerking er nu uit, wat zijn de voordelen?

Bij een samenwerking zijn verschillende aspecten belangrijk. Een heel belangrijke is het gevoel bij je medewerkers. Bart Middelkoop is zelfstandig assistent accountant bij Stolwijk Kelderman en Marieke Gooiker is junior assistent accountant bij Stolwijk Philipsen. Zij zijn verantwoordelijk voor het gebruik van Exact Online* binnen de kantoren. Samen zorgen zij ervoor dat alle collega’s, ongeacht bij welk kantoor ze werken, de mogelijkheden van het programma kennen en het op dezelfde manier gebruiken. 

Levelen

Al snel na de start van de samenwerking werden Bart en Marieke met elkaar in contact gebracht. Beide kantoren werkten al met Exact Online, maar de werkwijze was nog niet uniform. De wens was om de verschillende manieren van werken naar elkaar toe te brengen met als doel meer continuïteit en efficiency om zo meer tijd vrij te maken voor het daadwerkelijk adviseren van klanten. Hoe gaat dat in z’n werk?

Elkaar leren kennen

Is het allemaal rozengeur en maneschijn? Nee, natuurlijk niet. Je moet elkaar leren kennen en dat was voornamelijk door de coronacrisis lastig. Marieke vertelt: “We konden niet even naar Zevenaar, Doetinchem of Wijchen rijden om elkaar te ontmoeten. En ondanks dat Zoom en Teams best prima tools zijn, is het toch anders dan samen aan één bureau zitten om te zien hoe iedereen werkt.”

Tijdens de eerste (online) kennismaking werd al snel duidelijk dat Bart en Marieke elkaar qua kennis goed aanvulden. Samen hebben ze gezocht naar de meest optimale werkwijze. Ze hebben dit in de organisatie geïmplementeerd en nu zijn zij dit verder aan het doorontwikkelen. Als voordelen van de nieuwe werkwijze benoemen beide collega’s: 

  • alle administraties binnen de hele organisatie worden hetzelfde verwerkt;
  • nieuwe technieken in het pakket zijn makkelijk te implementeren;
  • het is eenvoudiger om de administratie te koppelen aan andere tools;
  • de cijfers zijn actueler, vollediger en er is beter inzicht;
  • continuïteit door verwerking door verschillende collega’s;
  • en er ontstaat meer tijd voor verdieping en advisering.

Dat laatste is volgens Bart binnen Stolwijk Kennisnetwerk vooral belangrijk: “We willen klanten pro-actief adviseren, samen met hen kijken naar de toekomst. Om dat te kunnen bereiken, was het nodig om hier onze werkzaamheden aan te passen.”

Persoonlijke ontwikkeling

Bart heeft al een aantal softwareprojecten binnen Stolwijk Kennisnetwerk verzorgd. Dat is ook waar zijn passie ligt en waar hij energie van krijgt. Een pakket als Exact Online wordt steeds verder ontwikkeld, er komen regelmatig updates met nieuwe mogelijkheden. Door zijn jarenlange ervaring en kennis krijgt hij de updates vaak al voor de officiële releasedatum. Bart: “Ik weet wat er speelt, waar collega’s en klanten behoefte aan hebben. Met dat als uitgangspunten, test ik de software en mag ik meedenken met innovaties.”

Door de samenwerking binnen Stolwijk Kennisnetwerk ontstaan er voor collega’s meer mogelijkheden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en groei. Voor Bart betekent dit dat hij zich nu meer bezig kan houden met het optimaliseren van de administratie van een bredere groep klanten.

Eén organisatie, één team

Onlangs, toen de maatregelen het weer toelieten, heeft het hele MKB-team (12 collega’s uit Wijchen en 25 collega’s uit Zevenaar en Doetinchem) een MKB-dag gehad. “Deze dag hebben we als één team gekeken naar de toekomst: over het vak in het algemeen en over de verschillende functies. Ondanks dat we elkaar allemaal nog niet ‘echt’ kenden, was de sfeer heel open en bleek het totaal niet belangrijk te zijn op welke locatie iemand werkt of in welke functie. Iedereen voelt zich betrokken en gehoord. Iedereen weet elkaar te vinden, fysiek op kantoor, per telefoon of online. Want ook online staat ieders deur altijd voor collega’s open.” Aldus Marieke. 

De toekomst

Als afsluiting vertelt Bart: “Dat onze samenwerking in de toekomst veel moois gaat brengen, daar zijn we van overtuigd. We weten elkaar nu goed te vinden en we staan open voor elkaars kritische, maar altijd opbouwende, feedback. Punt voor punt pakken we alles op wat we als organisatie kunnen uniformeren. Dat zal uiteindelijk in het voordeel van onze klanten gaat werken.”

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over Exact Online, hoe je Exact Online kan inzetten voor je eigen organisatie of hoe wij binnen Stolwijk Kennisnetwerk met elkaar samenwerken? Neem gerust contact met ons op, we vertellen je er graag meer over. Of lees het artikel van onze collega Renze over de RGS-functie binnen Exact online.

Bart Middelkoop, zelfstandig assistent accountant
t   0314 369 111
b.middelkoop@stolwijkkelderman.nl

Marieke Gooiker, junior assistent accountant
t   024 6488 666
mariekegooiker@stolwijkphilipsen.nl

 

* Exact Online is het boekhoudpakket waarin wij de administraties van onze klanten efficiënt verwerken. Door Exact Online te koppelen met andere software komen we tot een zo optimaal mogelijk proces om een volledig en tijdig bijgewerkte administratie te realiseren. Zo voorzien we onze klanten van actuele en volledige financiële informatie over hun organisatie.

 

Terug

Nog niet uitgelezen?