Skip to main content
10 december 2020

Controleer je premiebeschikking Whk

Staat er een persoon onterecht bij jou op de lijst, dan kan dit grote gevolgen hebben voor de hoogte van de premie. Controleer dus altijd je beschikking. 

Heb je personeel in dienst dat is verzekerd voor de werknemersverzekeringen? Dan heb je een beschikking ontvangen (of je ontvang deze binnenkort) met daarin je percentage voor de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Deze premieberekening van de Belastingdienst is rechtstreeks gebaseerd op gegevens van het UWV. Als er een persoon onterecht bij jou op de lijst staat, kan dit grote gevolgen hebben voor de hoogte van de premie. Het komt helaas voor dat het UWV hier fouten in maakt. Het is dus belangrijk om je beschikking goed te controleren, zodat je niet teveel betaalt.

Tip: zorg dat je op tijd reageert. Na ontvangst van de beschikking krijg je van de Belastingdienst 6 weken de tijd om bezwaar in te dienen.

Beschikking toesturen en bewaren

Het percentage voor de gedifferentieerde premie Whk heb je nodig voor je aangifte loonheffingen. Bewaar deze beschikking daarom goed. Als wij jouw salarisadministratie verzorgen dan ontvangen wij graag een kopie van deze beschikking. Je kunt deze naar je vaste contactpersoon sturen of naar sa@vitaconluteijn.nl.

Controleren en bezwaar indienen

Wil je de beschikking controleren en eventueel bezwaar indienen, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Wij kunnen je helpen. Onze adviseurs zijn telefonisch (0316 740 115) en per mail bereikbaar.

Terug

Nog niet uitgelezen?