Verandering biedt kansen
Home / Nieuws / Betalingsregeling voor opgebouwde belastingschuld bijzonder uitstel
Heb je voor je belastingafdracht gebruikgemaakt van het bijzonder uitstel van betaling vanwege de coronacrisis? De Belastingdienst biedt een betalingsregeling voor de schuld die je dan van 12 maart 2020 tot en met 31 maart 2022 hebt opgebouwd. De hoofdlijnen voor je op een rij.
Iedereen met een schuld opgebouwd door het bijzonder uitstel heeft daarover vóór 1 oktober 2022 een brief van de Belastingdienst ontvangen. Daarin staat een overzicht van je totale belastingschuld, de voorwaarden van de betalingsregeling en het maandbedrag van de betalingsregeling. Je hebt tot 1 oktober 2027 de tijd om je schuld af te betalen. Elke maand een vast bedrag, inclusief invorderingsrente. Je krijgt totdat je alles hebt afbetaald, elk kwartaal een overzicht van je totale belastingschuld en elk half jaar een overzicht van alle afboekingen en de in rekening gebrachte invorderingsrente.
Heb je op of ná 1 augustus 2022 al een deel van je opgebouwde belastingschuld afbetaald? Dan is het maandbedrag dat in je beschikking, de brief van de Belastingdienst, stond gelijk gebleven. De looptijd van de betalingsregeling zal echter korter zijn.
Wil je tussen nu en 1 oktober 2027 extra afbetalen, dan kan dat. Ook dan blijft het maandbedrag gelijk en wordt de looptijd korter. Ook betaal je minder invorderingsrente. Je wilt door extra aflossen toch liever een lager maandbedrag in plaats van een kortere looptijd? Dien daarvoor een verzoek in bij de Belastingdienst.
Wie de belastingschuld niet in 60 maandelijkse termijnen kan afbetalen, kan de Belastingdienst – onder bepaalde voorwaarden – om een alternatieve regeling vragen.
Ook nadat je je onderneming hebt gestaakt, loopt het bijzonder uitstel door en heb je tot 1 oktober 2027 de tijd om af te betalen. Je zult ongeacht de staking wel gewoon de volledige schuld moeten afbetalen. Alleen in uitzonderlijke individuele gevallen bestaat de mogelijkheid van (gedeeltelijke) kwijtschelding.
Heb je een vraag of bijvoorbeeld hulp nodig bij het indienen van speciale verzoeken rondom de betaling van je belastingschuld bijzonder uitstel? Bel of mail ons. Wij helpen je graag.
Kijk voor het volledige artikel en gedetailleerde informatie op de website van de Belastingdienst: ‘Betalingsregeling voor opgebouwde belastingschuld door bijzonder uitstel’.
Actueel
Werkkostenregeling 2024 en 2025: Wat kan en mag je onbelast vergoeden?
Special Miljoenennota 2025 – De voorgestelde maatregelen
Aanslag Vpb 2022: bedrag voort te wentelen voorheffingen per brief
Deel dit bericht
Nog niet uitgelezen?
Het laatste kwartaal van 2024 is ingegaan. Wil je medewerkers nog dit jaar iets extra’s geven zonder daarover loonbelasting af te hoeven dragen? Check of je nog beschikt over vrije ruimte van de werkkostenregeling 2024. Hier nog een overzicht met de voorwaarden en wat je zoal onbelast kunt vergoeden. Wat is de werkkostenregeling (WKR)? De […]
Het succesvol laten groeien van een bedrijf vereist vaak aanzienlijke financiële middelen. Of je nu je productaanbod wilt uitbreiden, nieuwe markten wilt betreden of nieuw talent wilt aantrekken: financiële ondersteuning is van essentieel belang. Waar je in het verleden vooral geld kon lenen bij de Nederlandse grootbanken is het speelveld de laatste jaren flink veranderd. […]
Onlangs heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Wet opheffing verpandingsverboden aangenomen. Binnenkort wordt het voorstel in de Eerste Kamer behandeld. Komt de wet er, dan betekent dit dat je niet meer kunt voorkomen dat jouw schuld bij een wederpartij wordt verpand aan diens financier. Jurist Claudia Herstel legt uit hoe het zit met dit verbod […]
De Raad van Toezicht (RvT) speelt een essentiële rol in veel organisaties. Soms wettelijk soms statutair bepaald. Maar wat is gebruikelijk qua vergoeding voor de Raad van Toezicht? En waar moet je fiscaal gezien rekening mee houden? Mijn collega’s en ik krijgen er regelmatig vragen over. Daarom licht ik de 3 meest voorkomende vergoedingen er […]
Het kabinet presenteerde op Prinsjesdag 2024 de Miljoenennota 2025 en dus ook het Belastingplan 2025. In onze special vind je de voorstellen van het kabinet, die de komende periode in het parlement worden behandeld. De voorgestelde maatregelen gaan in per 1 januari 2025, tenzij anders vermeld. Download de Special Miljoennota 2025 Tarieven Belastingverlagingen voor middeninkomens […]
© 2024 - Stolwijk Kennisnetwerk