Skip to main content
19 januari 2024

Belastingdienst publiceert handreiking betalingsregeling corona

De Belastingdienst heeft de handreiking Betalingsregeling corona gepubliceerd. Heb je als ondernemer tijdens de coronacrisis uitstel van betaling gekregen? Hier lees je wat nu je betalingsverplichtingen zijn.

Had je tijdens de coronaperiode moeite om aan je betalingsverplichtingen te voldoen, dan kon je gebruikmaken van het bijzonder belastinguitstel voor ondernemers. Circa 400.000 ondernemers hebben gebruikgemaakt van het uitstel. Op 1 oktober 2022 startte voor 266.000 van deze ondernemers de betalingsregeling om hun coronabelastingschuld af te lossen in 60 maandelijkse termijnen. De handreiking betalingsregeling corona licht de betalingsverplichtingen toe.

Vóór 1 april 2024 verzoek indienen

Tot 1 april 2024 neemt de Belastingdienst genoegen met ten minste hetzelfde uitkeringspercentage als de concurrente crediteuren wordt geboden. Het advies is om nog vóór die datum met de schuldeisers in gesprek te gaan over een saneringsakkoord. De kans is dan groter dat alle schuldeisers hieraan willen meewerken, omdat zij dan meer ontvangen. Je moet je verzoek daartoe uiterlijk 31 maart 2024 hebben ingediend. Dit mag ook een pro forma verzoek zijn. Het afzien van het dubbele percentage geldt alleen voor ondernemingen die na sanering worden voortgezet.

Meer weten?

Informatie over je betalingsverplichtingen in geval van betalingsuitstel vind je in de handreiking op de website van de Belastingdienst. En in het overzicht ‘Bijzonder uitstel van betaling’ van de Belastingdienst lees je meer over de uitstelregeling zelf.

Bron: Accountancy Vanmorgen

Terug

Nog niet uitgelezen?