Skip to main content
13 juni 2014

Achteraf aanvragen van voorzieningen niet meer mogelijk bij het UWV

Sommige medewerkers hebben extra hulpmiddelen nodig om hun werk te kunnen doen. Denk hierbij aan een speciale stoel. Soms zijn ook andere aanpassingen aan de werkplek nodig. Het UWV heeft sinds kort contracten met leveranciers afgesloten over deze voorzieningen en koopt nu zelf in. Het UWV doet dit alleen op het moment dat u een aanvraag indient en het UWV positief beslist over uw aanvraag.

Als u een voorziening koopt voor een medewerker met een ziekte of handicap, vergoedt het UWV deze dus niet meer achteraf. U moet de voorziening altijd eerst bij UWV aanvragen.

Voorzieningen voor medewerkers

Ook uw medewerker mag niet langer meer zelf voorzieningen kopen en pas achteraf aanvragen. Hij vraagt de voorziening altijd eerst bij het UWV aan. Zodra het UWV de aanvraag goedkeurt, krijgt uw medewerker het hulpmiddel van één van de leveranciers waar een contract mee gesloten is. Het UWV betaalt de kosten dan rechtstreeks aan de leverancier.

Voorzieningen voor werkgevers

Wilt u voor een medewerker met een ziekte of handicap aanpassingen doen aan uw bedrijfspand, bijvoorbeeld een aanpassing van de werkplek? Ook dan geldt dat u die eerst aanvraagt bij UWV. Het UWV vergoedt in geen enkel geval meer achteraf.

Bron: UWV.nl

Terug

Nog niet uitgelezen?