Verandering biedt kansen
Home / Nieuws / false
Als u een vakantiebungalow huurt, kunt u hier vaak over wifi beschikken. Wat is daarvoor het btw-tarief als dit apart in rekening wordt gebracht?
We zijn tegenwoordig het liefst dag en nacht online. Niet alleen thuis, maar ook onderweg en op vakantie. Gelukkig kunt u op tal van plaatsen over wifi beschikken. De vraag hoe belangrijk wifi eigenlijk is, speelde onlangs een belangrijke rol bij de bepaling van het btw-tarief ervan.
In de betreffende zaak ging het om een verhuurder van vakantiewoningen, die tegen betaling aan de huurders wifi aanbood. Hiervan werd gretig gebruik gemaakt. Volgens de inspecteur moest deze aangeboden wifi belast worden met 21% btw. De verhuurder vond dat dit 6% moest zijn.
In deze kwestie was van belang of het aanbieden van wifi als ‘bijkomende dienst’ kan worden aangemerkt bij de verhuur van een vakantiewoning. De verhuur van een vakantiewoning is belast tegen 6% btw en voor wifi zou dan ditzelfde tarief ook gelden.
De rechter vond inderdaad dat er sprake was van een bijkomende dienst. Daarbij was bepalend dat volgens onderzoek wifi tegenwoordig voor de meeste vakantiegangers zó belangrijk is, dat het standaard tot een verhuurde vakantiewoning dient te behoren.
Let op! Van belang was ook dat uitsluitend in de vakantiewoningen van wifi gebruik kon worden gemaakt en dat hiervoor, in relatie tot de huur van de woning, slechts een gering bedrag bijbetaald hoefde te worden.
Wat een bijkomende dienst is, is soms voor rechters zelfs niet duidelijk. Zo vond onlangs een rechter parkeren bij een dierentuin een bijkomende dienst, terwijl zijn collega parkeren bij een attractiepark niet als bijkomende dienst kwalificeerde. De Hoge Raad moet hierover nog uitspraak doen.
Let op! Op dit moment is overigens nog niet bekend of de fiscus tegen de uitspraak inzake de verhuur van wifi in hoger beroep gaat.
Actueel
Loonheffingen 2025 – de wijzigingen
Gepland en spontaan in gesprek – Deze vruchten pluk je ervan
Oordeel rechtbank: Belastingrente te hoog – bezwaar maken kan lonen
Deel dit bericht
Nog niet uitgelezen?
Werkstress neemt toe en als werkgever merk je daarvan de gevolgen. Onder andere in de vorm van stijgende verzuimkosten. ‘Verzuimkosten voor werkgevers wegens werkstress zijn met 33% gestegen’, meldde TNO tijdens de Week van de Werkstress dan ook. Opvallende cijfers en aanleiding voor Organisatiepsycholoog Sanneke Peters om hierover eens te sparren met collega Jeroen Kremer, […]
Het jaar is alweer bijna voorbij, en dan is het natuurlijk belangrijk dat alles goed op orde is wat betreft de loonadministratie voor de overgang van 2024 naar 2025. Wat moet je daarvoor nog regelen en bij ons aanleveren? In dit blog neem ik je graag mee door alle belangrijke stappen en documenten die nodig […]
Wat is er per 1 januari 2025 anders voor het inhouden en betalen van loonheffingen? Het nieuwe Handboek Loonheffingen 2025 is er nog niet, maar we hebben wel de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij. Naar verwachting publiceert de Belastingdienst in februari 2025 het nieuwe Handboek Loonheffingen 2025. Maar in de Nieuwsbrief Loonheffingen vind […]
Vertrouwen, begrip en een positieve werksfeer. Dat is waarom je met je medewerker in gesprek wilt blijven. Niet één keer per jaar tijdens het ontwikkelgesprek, maar regelmatig. Gepland én spontaan. Wist je dat je zo sneller problemen maar ook kansen signaleert en je iemand beter kunt helpen bij zijn ontwikkeling? Meer over die voordelen én […]
In een rechtszaak rondom de vennootschapsbelasting (vpb) heeft de rechtbank geoordeeld dat bedrijven die belastingrente verschuldigd zijn slechts 4 in plaats van 8% hoeven te betalen. Heeft jouw onderneming belastingrente betaald, dan kan hiertegen bezwaar maken voordelig uitpakken. Het is voor het eerst dat de rechter heeft geoordeeld dat de belastingrente te hoog is vastgesteld […]
© 2024 - Stolwijk Kennisnetwerk