Skip to main content
28 november 2013

Weet u waar u recht op heeft?

Via een werkgever kregen wij het verzoek om mee te denken in onderstaande casus.

Een werkneemster heeft na einde contract een WW-uitkering ontvangen. In 2010 is zij met spoed in het ziekenhuis opgenomen, vlak nadat de looptijd van haar WW-uitkering was verstreken. Er bleek sprake te zijn van een zeldzame chronische ziekte. Hierdoor was zij niet in staat om te werken en ontving dus geen inkomen. Doordat zij en haar partner samenwonen vervalt bovendien het recht op een bijstandsuitkering. Eenmaal aan de beterende hand is werkneemster weer voor 16 uur per week gaan werken. Fulltime was fysiek niet meer mogelijk.

Al snel werd voor Vitacon duidelijk dat de werkneemster binnen 28 dagen na haar laatste uitkeringsdag ziek was geworden. De werkneemster had zich bij het UWV ziek kunnen melden maar had daar geen weet van.

Door een bedrijfsarts in de schakelen heeft Vitacon aantoonbaar kunnen maken dat de werkneemster binnen 28 dagen ziek is geworden. Wij hebben de werkneemster met terugwerkende kracht van 2 jaar ziek gemeld bij het UWV. Deze ziekmelding werd al vrij snel geaccepteerd door het UWV. Omdat de wachttijd van 2 jaar al verstreken was, hebben wij direct na de goedkeuring van de ziekmelding ook de WIA keuring ingediend.

De werkneemster heeft inmiddels de 2 jaar ziektewetuitkering via het UWV mogen ontvangen. Daarnaast ontvangt zij nu een WGA-uitkering voor de 24 uur die zij niet meer kan werken.

Haar ervaring met Vitacon heeft ze als volgt beschreven.

Mijn ervaring met Vitacon HR Services is zeer goed, zij hebben mij erg goed geholpen met het traject om mij ziek te melden bij het UWV en om een WIA- uitkering aan te vragen. Al die tijd heb ik een vaste contactpersoon gehad. Zonder de hulp van Vitacon  had ik dit in mijn eentje niet voor elkaar gekregen. Het was erg veel papierwerk en ook een lange wachttijd. Uiteindelijk is zowel de ziektewet als de WGA-uitkering toch toegekend waar ik erg blij mee ben. Eindelijk heb ik gekregen waar ik recht op had. Ik was me er niet van bewust dat ik me ziek kon melden nadat mijn WW-uitkering verlopen was. Daarom ben ik Vitacon en in het bijzonder mijn contactpersoon bij Vitacon heel erg dankbaar dat ze de moeite hebben genomen om dit alles voor en samen met mij uit te zoeken. De WIA uitkering betekent voor mij extra hulp in het financiële plaatje zodat ik toch verder kan in de maatschappij ondanks dat ik voor een groot deel ben afgekeurd”.

Mocht u vragen hebben of wilt u dat we ook met u meedenken, dan horen wij dat graag. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer (0314) 36 91 50. Of mail uw vragen naar algemeen@vitaconhrservices.nl t.a.v. de afdeling Verzuim en Preventie.

Terug

Nog niet uitgelezen?