Skip to main content
12 april 2021

Tip: Teruggaaf energiebelasting bij meer dan 1 onroerende zaak

Heb je achter je elektriciteitsaansluiting meer dan één onroerende zaak? Dan heb je recht op energiebelasting heffingskorting voor elk pand.

Vorig jaar werden wij thuis benaderd door een bedrijf in verband met de teruggaaf energiebelasting. Een voor ons totaal onbekend fenomeen en na rondvraag in onze buurt bleek dat wij niet de enige waren waarbij deze regeling niet bekend was.

Hoe werkt het?

Het volgende is het geval: heb je 1 aansluiting voor de elektriciteit met daarachter meerdere onroerende zaken (dit kan bijvoorbeeld zijn als een huis is gesplitst in twee of meer zelfstandige onroerende zaken, zonder dat afzonderlijke aansluitingen zijn aangelegd) dan wordt er maar één keer energiebelasting heffingskorting gegeven. Maar je hebt recht op energiebelasting heffingskorting van élk pand.

Wij hebben de energiebelasting met terugwerkende kracht teruggevraagd voor de laatste vijf jaar. In ons geval, met 2 panden, is dit een leuk bedrag geworden! Het is dus zeker de moeite waard om hier eens naar te kijken. Bij de belastingdienst kun je een formulier ‘verzoek teruggaaf energiebelasting’ downloaden.

Doe er je voordeel mee!

Heb je vragen over dit onderwerp, neem contact met ons op via 0314 – 369 111.

Groeten,
Diana Bos, administratief medewerker Stolwijk Kelderman

 

Terug

Nog niet uitgelezen?