Verandering biedt kansen
Home / Nieuws / Samenwerking Vitacon Luteijn en Meditel is een feit
Vitacon Luteijn en Meditel werken sinds kort succesvol samen bij het uitvoeren van Preventieve Medische Onderzoeken (PMO’s) en medische keuringen. Wilt u medewerkers deel laten nemen aan een PMO of een aanstellingskeuring laten uitvoeren? Dan kan dit voortaan via Meditel, al ruim 30 jaar een ervaren en kundige speler op dit Arbovakgebied.
Meditel heeft 25 vestigingen in Nederland. Zo is er altijd een vestiging in uw regio. Ook is het mogelijk om bij u op locatie onderzoeken uit te voeren. Dankzij het handige online planningssysteem kunt u of uw medewerker direct zelf een afspraak inplannen.
Wist u dat vanuit de Arbowet werkgevers gehouden zijn om medewerkers een PMO aan te bieden? Artikel 18 zegt hierover: “De werkgever stelt de werknemers periodiek in de gelegenheid een onderzoek te ondergaan, dat erop is gericht de risico’s die de arbeid voor de gezondheid van de werknemers met zich brengt zoveel mogelijk te voorkomen of te beperken.”
Tenzij anders bij wet of cao bepaald, neemt uw medewerker vrijwillig deel aan een PMO. Het doel ervan is het vroegtijdig onderkennen van de gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers en deze te voorkomen of bij gevolg te behandelen. Het PMO bewaakt, verbetert en bevordert de gezondheid van individuele en groepen medewerkers in relatie tot hun werk. Dit zorgt voor minder verzuim en instroom in de WIA.
Een verplichte medische keuring kan gelden voor bepaalde beroepen. Bijvoorbeeld waar aan de uitoefening ervan hoge fysieke en mentale eisen worden gesteld. Of als er hoge veiligheids- en gezondheidsrisico’s gelden. De medische keuring beoordeelt of uw medewerker een dergelijke belasting aan kan en of deze (nog) gezond genoeg is om de functie uit te voeren. U waarborgt hiermee de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers op de werkplek. En voorkomt onnodig en kostbaar verzuim.
Wilt u meer informatie over het PMO of over medische keuringen? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Vitacon Luteijn.
Vitacon Luteijn gaat gebruik maken van een module in Verzuimsignaal, waarmee automatisch meldingen verstuurd worden naar het UWV.
Het gaat hierbij om de volgende meldingen:
Ziekmelding no-risk statusIndien een medewerker een no-risk status heeft, wordt er een melding verstuurd naar het UWV.
Herstelmelding no-risk status Indien een medewerker een no-risk status heeft tijdens een ziekmelding, wordt er bij een hersteld melding een melding verstuurd.
Samengestelde ziekmelding no-risk statusIndien een medewerker een no-risk status heeft tijdens een wederom ziekmelding, dan wordt er een melding verstuurd.
Gedeeltelijke hersteld melding no-risk statusIndien een medewerker een no-risk status heeft tijdens een wijziging van herstel percentage, wordt er een melding verstuurd.
Ziek uit dienst melding no-risk statusIndien een medewerker ziek uit dienst gaat met een no-risk status, wordt er een melding verstuurd.
Ziek ten gevolge van zwangerschapIndien een medewerker ziek is ten gevolge van zwangerschap is, wordt er een melding verstuurd.
ZwangerschapIndien bij een medewerker zwangerschapsverlof wordt opgevoerd, wordt er een melding verstuurd. Let op: in de melding naar het UWV worden de vermoedelijke bevallingsdatum en gewenste ingangsdatum verlof verstuurd. De werkelijke bevallingsdatum, ingangsdatum en uiteindelijk einddatum verlof dient u apart te melden bij het UWV. Deze wijzigingen worden niet ondersteund door de UWV-koppeling.
Melding Adoptie Indien via overige protocollen een adoptieprotocol is aangemaakt, wordt er een melding verstuurd.
Ziek uit dienst melding regulier Indien een medewerker ziek uit dienst gaat zonder een no-risk status, wordt er een melding verstuurd.
42e weekmeldingIndien de 42e week is bereikt in een lopend verzuimdossier, wordt er een melding verstuurd.
Door te koppelen met het UWV, zorgen wij ervoor dat verzuimmeldingen automatisch worden verstuurd en op tijd verwerkt kunnen worden bij het UWV. De meldingen worden verstuurd volgens een streng beveiligd, AVG-goedgekeurd, protocol en volgens de richtlijnen van het UWV. Een rapportage in Verzuimsignaal maakt inzichtelijk of de meldingen ook daadwerkelijk bij het UWV zijn verwerkt en geeft de status ervan weer.
Als wij er nog niet over beschikken, zullen wij voor het inrichten van de koppeling binnenkort enkele gegevens bij u opvragen. Het gaat dan om het loonheffingsnummer, de sectorcode en de code risicopremiegroep. Zodra uw UWV-koppeling met Verzuimsignaal geactiveerd is, ontvangt u daarvan bericht of wij nemen telefonisch contact met u op.
Let op!Heeft u medewerkers in dienst met een ‘no-risk’ status, dan dient u in verzuimsignaal bij uw medewerker in het tabblad beschikkingen de SFB status op ‘ja’ te zetten.
Wilt u weten wat de ‘no risk’ status voor uw medewerker betekent; en hoe u deze kunt achterhalen? Neem dan contact op met uw vaste contactpersoon bij Vitacon Luteijn.
Wilt u meer informatie over de koppeling UWV en Verzuimsignaal? Klik dan hier.
Actueel
Brieven Belastingdienst over box 3 en IB 2019 – Wat moet of kun je daarmee?
Vrije ruimte WKR 2024 ook voor personeelsuitje 2025?
Bedrijfsarts? Dit zijn de rechten en plichten van medewerkers
Deel dit bericht
Nog niet uitgelezen?
De Belastingdienst is gestart met het versturen van brieven aan belastingplichtigen die mogelijk in aanmerking komen voor aanvullend rechtsherstel in box 3. En de Belastingdienst is van plan brieven te gaan versturen naar belastingplichtigen met box 3-inkomen waarvan de aanslag IB 2019 op 24 december 2021 nog niet onherroepelijk vaststond. Wat moet je wel of […]
Wat de reden voor verkoop van je bedrijf ook is — nieuwe kansen, pensioen, of het gevoel dat je alles eruit hebt gehaald — het is een van de meest ingrijpende beslissingen die je als ondernemer ooit zult nemen. Wat dan cruciaal is: op het júiste moment verkopen. Maar wat bepaalt het juiste moment om […]
Je eenmanszaak omzetten naar een bv, het is voor veel ondernemers een spannende beslissing. Hoe weet je of je er goed aan doet? Het antwoord op die vraagt hangt af van een aantal factoren. Ik neem je kort mee in 6 daarvan en leg je uit waar je op moet letten. Door Louisa Rensink, Junior […]
Per 2026 gaat de btw-herzieningsregeling mogelijk ook gelden voor diensten aan onroerend goed, zoals verbouwingen, die meer dan € 30.000 kosten. Hoe zit het dan met je btw-aftrek? En hoe werkt btw-herziening eigenlijk überhaupt en hoe zit het met de herzieningstermijnen? Fiscalist Tarik heeft de belangrijkste punten voor je samengevat en geeft tips. Door Tarik […]
Stel je koopt dit jaar theatertickets voor medewerkers en doet die bij in hun kerstpakket. De voorstelling zelf vindt plaats in 2025. Je wilt de tickets onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Moet dat dan in de WKR 2024 of juist die van 2025? Het antwoord op de vraag of je de vrije […]
© 2024 - Stolwijk Kennisnetwerk