Skip to main content
16 maart 2016

Problemen en zorgen over (zieke) medewerkers

Veel werknemers melden zich ziek om redenen die niet-medisch van aard zijn. Dat kan van alles zijn: geldzorgen, ruzie op het werk, relatieproblemen. Vaak is een persoon medisch gezien dan niet ziek, maar is er wel degelijk iets aan de hand waardoor werknemers denken het even niet meer aan te kunnen. NVAB-voorzitter Jurriaan Penders zegt hierover tegen Trouw:

“Ik wil niet zeggen dat werknemers die zich ziek melden de boel belazeren. Dat is maar een heel klein deel. Bij de meeste ziekmelders spelen kwesties waardoor ze zich even niet opgewassen voelen tegen het werk.”

Arbodienstverleners wijzen erop dat een slimmere omgang met ziekteverzuim in het belang is van zowel werkgevers als werknemers. Een ziek personeelslid kost tussen de 200 en 400 euro per dag. Die kosten zitten hem in doorbetaling van de werknemer, regelen van vervanging en in eventueel productieverlies.

Vitacon HR Services denkt graag met u mee. Dit doen we al jaren mede daardoor kennen wij een gemiddeld ziekteverzuim dat al jaren onder de 4% ligt.

Heeft u medewerkers waarvan u denkt dat er andere problemen spelen, laat het ons dan weten voor dat de medewerker zich ziek meldt. Wij denken graag met u en uw medewerker mee naar oplossingen.

Terug

Nog niet uitgelezen?