Skip to main content
4 juni 2019

Neem jij je medewerker serieus? Geef hem verantwoordelijkheid over zijn eigen dossier.

Medewerkers worden mondiger. Medewerkers willen steeds meer inzicht, transparantie maar ook verantwoordelijkheden en inspraak. Dit betekent niet alleen dat je je medewerker meer inzicht in zijn/haar eigen dossier moet bieden, maar daarnaast ook de verantwoordelijkheid moet geven dat het dossier juist en volledig is. E-HRM stelt je in staat je medewerkers toegang te bieden tot een eigen online portal. Hierin hebben zij toegang tot hun digitale dossier en kunnen ze inzien welke gegevens de werkgever van ze heeft.

E-HRM

E-HRM staat voor Elektronisch-HRM en betekent zoveel als het ondersteunen van de activiteiten van Personeel en Organisatie (P&O), door gebruik te maken van internettechnologie. Denk bijvoorbeeld aan handige koppelingen tussen je verzuim- en salarissysteem, waardoor dubbele invoer niet meer nodig is en je tijd bespaart. Of een signalering als een contract afloopt of een workflow binnen je personeelsinformatiesysteem, waardoor met één druk op de knop een indiensttreding gestart kan worden. Een efficiencyslag voor het HR-team. Daarnaast hebben medewerkers zelf controle over hun gegevens. Zij kunnen via dit portal zelf wijzigingen aanbrengen, bijvoorbeeld in adresgegevens bij een verhuizing of ze kunnen zelf een verlofaanvraag doen.

Real time overzicht

Waar je medewerker nu naar een HR-medewerker gaat, om te vragen hoeveel vakantiedagen hij/zij nog heeft en/of zélf een Excel lijstje bijhoudt, is het met E-HRM mogelijk dit in een eigen portal gemakkelijk op te vragen. Daarbij krijgt de betreffende persoon meteen een handig overzicht van eerder opgenomen vakanties, wanneer collega’s op vakantie gaan en van het verlofsaldo (eventueel per verloftype) dat na de vakantie nog open staat.
Via een laptop of mobiele telefoon kan je medewerker, waar ook ter wereld, het dossier raadplegen en/of wijzigen. Maar ook thuis vanaf de bank een vakantie aanvragen kan. Of na een zakenlunch snel een foto van een bonnetje uploaden, om een declaratie in te schieten. Je medewerker heeft zelf de regie.

Tijd over voor persoonlijke aandacht

Naast dat je HR-zaken makkelijker en toegankelijker maakt voor medewerkers, zijn zij nu zélf ook verantwoordelijk voor de juistheid van hun eigen dossier. Het HR-team is minder tijd kwijt aan administratieve taken. En wat misschien nog wel het mooiste is? Hierdoor wordt tijd vrijgespeeld voor persoonlijke aandacht en begeleiding van medewerkers.

Meer informatie

Wil je meer weten over de mogelijkheden van E-HRM of hoe het jou of jouw organisatie zou kunnen helpen? Mail me dan. Ik vind het altijd interessant om mee te denken, want iedere organisatie is uniek.

Melanie Wesdorp
m.wesdorp@vitaconluteijn.nl
06- 12 36 42 70

Terug

Nog niet uitgelezen?