Skip to main content
17 mei 2020

Blog: Liefde is…

Vroeger zag je veel van die grappige cartoons voorbij komen: een mannetje en een vrouwtje met altijd een korte, krachtige tekst erbij, zoals

               Love is: two people in perfect balance… en
               Liefde is: haar cadeautjes geven…

Vroeger droomde ik ervan om een bekende ballerina te worden, een soort Alexandra Radius. Een plaatje in mijn oude agenda herinnert mij eraan; donkere knot, rank figuur en een hele mooie jurk. Maar het leven verloopt toch anders dan waarover je droomt als kind.

Persoonlijk contact, fysiek afspreken. Dat mis ik.

In deze coronatijd word ik me meer bewust van het geluk dat werken mij brengt. Mijn eigen Love is... Mijn werkgeluk ligt in het feit dat ik samen met collega’s fysiek af kan spreken en casussen kan behandelen. Dat we samen kunnen sparren over voor- en tegens en samen tot nieuwe inzichten komen.

In de re-integratietrajecten die ik begeleid is het belangrijk om persoonlijk contact te maken, fysiek af te spreken en samen een kop koffie te drinken. Elkaar leren kennen. Dan kunnen we samen stappen zetten die nodig zijn in een traject. De werknemer kan dan tot nieuwe inzichten komen en een ander vertrekpunt.

Tegen een scherm praten? Niks voor mij!

Op kantoor werken wij normaliter twee aan twee en wisselen we op verschillende dagen van bureau. De dynamiek van de dag is deels afhankelijk van je kamergenoot. In deze vreemde tijd van corona werk ik hoofdzakelijk thuis op ‘kantoor’. Dat wil zeggen alleen in een vertrek met liters thee en een muziekje op de achtergrond en mis ik de dynamiek en interactie met mijn collega’s. Natuurlijk is videobellen ook bij ons aan orde van de dag, maar het blijft voor mij toch onnatuurlijk voelen om tegen een scherm te praten.

Afgezien van de heerlijke smoothies die mijn dochter mij brengt en de pakketbezorger die langskomt, is er weinig dynamisch aan mijn corona thuiswerkplek.

Werkgeluk is…

Wat me enorm goed doet en waar ik trots op ben is dat mijn werkgever ook extra aandacht voor me heeft nu ik thuis werk. Dit uit zich in allerlei attenties; een springtouw om fit te blijven, boeken die we online uit mogen kiezen voor onze kinderen, een reep chocolade, lieve kaarten met mooie teksten en gisteren werd ik wederom verrast door de pakketbezorger: nu met een tegoedbon voor de thuisbioscoop.

Werkgeluk zit in waardering, het krijgen van vertrouwen, het krijgen van respect en het werken aan een gezamenlijk doel. Als je dit kunt combineren met leuke collega’s, een mooi ‘product’ en gezondheid ben je volgens mij de koning te rijk.

Love is: being in perfect balance @home & @ work!

 

 

Even voorstellen

Judith Lubbers is adviseur Werving & Selectie, specialist op het gebied van re-integratie en gecertificeerd jobcoach. Ze weet wat er op de arbeidsmarkt speelt. Het onderhouden van contacten, de dynamiek die dit met zich meebrengt, maar ook het verbinden van mensen en het bijdragen aan hun ontwikkeling en zelfvertrouwen maakt dat Judith voldoende ingrediënten heeft om energie én voldoening uit haar werk te halen. Lees meer>>

Terug

Nog niet uitgelezen?