Skip to main content
6 januari 2020

Interview Sanneke Peters: “Met mijn band haal ik eruit wat erin zit”

Het team van Vitacon Luteijn bestaat uit mensen die meer zijn dan professionals binnen hun vakgebied. Op momenten dat zij niet met hun werk bezig zijn, gaan zij gepassioneerd op in de meest uiteenlopende liefhebberijen. Waar de ene zingt of een maatschappelijke rol vervult, motiveert de ander sportievelingen om tot het uiterste te gaan. Deze serie interviews laat zien wat onze collega’s drijft. Opvallend: vaak is er meer raakvlak met het werk dan je zou denken!

HR consultant Sanneke Peters verricht vaak op de achtergrond belangrijk werk. Dagelijks levert zij een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van sterke mensen en sterke organisaties. Het contrast lijkt dan ook groot als wij haar tijdens de kerstbijeenkomst van SKN met haar elfkoppige coverband enthousiast het podium zien betreden. Sanneke vertelt over de verbanden tussen haar werk en de rol die zij heeft in de band.

Als zangeres heeft Sanneke, samen met haar collega-zangeres, een centrale positie in coverband Thunk!  Te midden van een enthousiaste groep muzikanten, waaronder 5 blazers, zorgt zij ervoor dat de sfeer er al snel goed in zit. De groep heeft er zichtbaar plezier in en pakt het serieus aan. Thunk! is ongeveer vijftien keer per jaar te vinden op feesten en bruiloften, maar ook op grote evenementen zoals de Zomerfeesten in Nijmegen.

“Niet iedereen claimt uit zichzelf het podium, het is belangrijk dat iedereen gezien wordt.”

Sanneke zingt al haar hele leven. Zij startte in een koor, vanwege de daar aanwezige bijzondere muzikaliteit, en  leerde daar meerstemmig zingen. Zo legde zij een basis voor haar verdere zangcarrière. Deze combineert Sanneke inmiddels succesvol met haar werk als HR consultant. Ze ziet veel overeenkomsten tussen haar band en de teams in de organisaties die zij adviseert. Ze zegt daarover: “Onze band heeft, net als ieder ander team, een gezamenlijk doel. Als band kun je een feest maken of breken. Het is belangrijk dat je er met zijn allen voor gaat en je iets goeds met elkaar neerzet. Een prestatie die is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever en de verwachtingen van het publiek.“

Sterk in je schoenen staan

De band wil volgens Sanneke de kwaliteit hoog houden, eruit halen wat erin zit. Dat betekent enerzijds dat ieder lid van de groep zijn of haar talent effectief moet kunnen inzetten. Anderzijds betekent het dat leden ook scherp moeten zijn op elkaar en elkaar feedback moeten geven over geleverde prestaties. Sanneke legt uit: “Als iets muzikaal niet klopt, dan hoor je dat meteen en zeg je er iets over tegen de ander. Uiteindelijk zijn we natuurlijk wel verantwoordelijk voor de sfeer op zo’n bruiloft. Dan moet je gewoon shinen. Vergelijk ik dat met mijn werk als HR consultant, dan is het ook daar mijn rol om binnen bedrijven de randvoorwaarden zó in te richten dat ieders talent tot bloei komt. En dat de samenwerking optimaal verloopt en de performance daardoor hoog is.”

Ruimte geven aan talent

Sanneke besluit: “Wij kiezen er als band voor om op de voorgrond te treden en ons talent voluit te etaleren. Niet iedereen claimt uit zichzelf dit podium en dat is prima. Elke persoon levert de bijdrage die bij hem of haar past. De toegevoegde waarde van introvertere mensen zit ‘m bijvoorbeeld juist in het zorgvuldig overdenken van iets, om vervolgens tot briljante ideeën te komen. Ook hier gaat het om teamwork! Ik zie het als mijn rol om iedereen de ruimte te geven. Zodat talent en ideeën gezien worden, op of náást het podium.”

Terug

Nog niet uitgelezen?