Skip to main content
6 november 2019

Interview Ricardo Tesink: “Als arbeidsdeskundige help ik mensen in beweging te komen”

Het team van Vitacon Luteijn bestaat uit mensen die meer zijn dan professionals binnen hun vakgebied. Op momenten dat zij niet met hun werk bezig zijn, gaan zij gepassioneerd op in de meest uiteenlopende liefhebberijen. Waar de ene zingt of een maatschappelijke rol vervult, motiveert de ander sportievelingen om tot het uiterste te gaan. Deze serie interviews laat zien wat onze collega’s drijft. Opvallend: vaak is er meer raakvlak met het werk dan je zou denken!

U zult Register Arbeidsdeskundige en Senior Casemanager Ricardo Tesink gedurende het merendeel van de werkdag achter zijn bureau vinden. Als de avond valt laat hij echter de waan van de dag los in de sportschool. Niet als bezoeker trouwens. Ricardo werkt drie avonden in de week als sportinstructeur.

“Ik ga graag helemaal los, voor mij is sporten echt een uitlaatklep. Als ik in de sportschool niet voor de groep sta, doe ik voor mijzelf liefst twee keer per week ook nog even een uurtje Crossfit. In het dagelijks leven heb ik het best druk. Niet alleen met mijn werk, maar soms ook in mijn hoofd, ik heb namelijk een milde vorm van ADHD. Door fysiek tot het uiterste te gaan kan ik mijn zinnen verzetten en mijn hoofd leegmaken”, zegt Ricardo die er ogenschijnlijk behoorlijk fit en uitgebalanceerd bij zit.

Ricardo geeft aan dat hij het als zijn uitdaging ziet om de groepen die hij lesgeeft ook even helemaal los te laten komen van de drukte van alledag. “Ik laat hen gewoon een tijdje fijn in het hier en nu zijn, zodat zij de dagelijkse beslommeringen kunnen laten voor wat het is.” In die zin geeft Ricardo trouwens niet alleen lessen op beukende beats. Ook faciliteert hij eens in de week ontspanning via lessen Yoga en Tai Chi. 

Treffende combinatie

Als Senior Casemanager komt sport en ontspanning ook meer dan eens ter sprake als Ricardo zijn cliënten adviseert. Geregeld probeert hij hen te motiveren om wat meer te bewegen. Ricardo: “Daarbij moet ik natuurlijk wel rekening houden met de mogelijkheden beperkingen van de persoon in kwestie. Ik kan en mag niet op de stoel van de bedrijfsarts gaan zitten, maar een gezonde levensstijl bevorderen kan toch nooit kwaad?”

“Mensen in beweging krijgen én aan het werk helpen, dat is mijn passie.”

Sinds kort is Ricardo Geregistreerd Arbeidsdeskundige. Na zijn post HBO studie en het afsluitende assessment, begeleidt hij mensen die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt verklaard zijn én hun werkgevers. In deze rol heeft hij geregeld persoonlijk contact met cliënten. “Samen met hen kan ik heel goed een afweging maken tussen belasting en belastbaarheid. Dat geldt niet alleen voor de situatie op hun werk, maar dus ook voor beweging en sportieve activiteiten. Dat geldt trouwens niet alleen voor mensen die arbeidsongeschikt zijn. Vanuit preventief oogpunt hoop ik ook het verschil te kunnen maken. Mensen in beweging krijgen én aan het werk helpen, dat is hoe dan ook mijn passie.”

Terug

Nog niet uitgelezen?