Skip to main content
27 januari 2020

Interview Elsbeth Adams: “Je écht verdiepen in mensen leidt tot succesvolle selectie.”

Het team van Vitacon Luteijn bestaat uit mensen die meer zijn dan professionals binnen hun vakgebied. Op momenten dat zij niet met hun werk bezig zijn, gaan zij gepassioneerd op in de meest uiteenlopende liefhebberijen. Waar de ene zingt of een maatschappelijke rol vervult, motiveert de ander sportievelingen om tot het uiterste te gaan. Deze serie interviews laat zien wat onze collega’s drijft. Opvallend: vaak is er meer raakvlak met het werk dan je zou denken!

Elsbeth houdt van mensen. Hoe kan het ook anders bij iemand die is gespecialiseerd in werving en selectie? Voor SKN houdt Elsbeth zich dagelijks bezig met het vinden van de juiste man of vrouw for the job. “Zo’n match maak je niet zomaar, je moet je echt verdiepen in iemands drijfveren en ontwikkelwensen om vast te stellen of het zal gaan klikken”, licht Elsbeth haar bewust mensgerichte werkwijze toe.

Ook in het dagelijks leven richt Elsbeth zich graag op interactie met anderen. Zo nam zij als begeleider deel aan Challenge Day. Een dag waarop middelbare scholieren in een veilige omgeving, omringd door leeftijdsgenoten en coaches, zich open kunnen stellen over problemen. Challenge Day staat onder meer in het teken van uitbannen van pestgedrag en het kweken van meer begrip en respect voor elkaar. Elsbeth: “Daaraan meedoen heeft echt mijn hart gestolen. Door te ontdekken wat er bij kinderen onder de oppervlakte gaande is, en hier de juiste aandacht aan te besteden, groeit zo’n generatie hopelijk evenwichtig op. Het doet mij goed dat ik daar dan een bijdrage aan kan leveren, hoe groot of klein ook.”

“Oprechte interesse in onze mensen, alle ruimte voor ontwikkeling en speciale aandacht als dat nodig is.”

Elsbeth wil van haar deelname aan Challenge Day een jaarlijks terugkerende gewoonte maken. Niet alleen om goed te doen. Het geeft haar ook belangrijke inzichten, die zij toepast in haar werk. “Als ik met een sollicitant praat, probeer ik verder te kijken dan wat ik in eerste aanleg kan zien. Ik maak verbinding met de persoon om hem of haar reëel op waarde te kunnen schatten. Zo kan ik ontdekken welke ontwikkelmogelijkheden er zijn. Daarbij gaat het zeker niet om beoordelen, maar juist om ruimte geven. Ik ben ervan overtuigd dat je alleen dan iemand echt tot z’n recht kunt laten komen, het volle potentieel kan overzien. Gelukkig zie ik dat ook in onze organisatie terug. Oprechte interesse in onze mensen, alle ruimte voor ontwikkeling en er is speciale aandacht als dat nodig is. Mooi toch?”

Terug

Nog niet uitgelezen?