Skip to main content
16 september 2021

Hoe krijg je als klant het beste advies?

De wet- en regelgeving is niet in beton gegoten: vrijwel dagelijks zijn er aanpassingen, aankondigingen van wijzigingen of worden er voorstellen voor nieuwe wetten ingediend. Hoe zorgen onze adviseurs ervoor dat onze klanten altijd advies krijgen dat aansluit bij de nieuwste regelgeving?

Permanente Educatie. Ook wel ‘PE’ genoemd. Dat is de sleutel om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste regels en wetten. En eigenlijk behoeft dat niet veel meer uitleg, want het is precies wat er staat: in onze branche ben je nooit, echt nooit, klaar met leren.

Kennis delen = kracht

Vroeger werd er vaak gezegd ‘kennis = macht’. Wij zijn meer gecharmeerd van de gedachte ‘kennis delen = kracht’. Dat is dus ook wat we doen. Zowel intern als extern.

Een aantal keer per jaar organiseren wij PE-trainingen met steeds wisselende onderwerpen. Waar eerder onderwerpen als het erfrecht en de eigen woning aan bod kwamen, hebben we onlangs ook een training gehad over het relatievermogensrecht (huwelijks-, partnerschaps- en samenlevingsvermogensrecht) en staan er trainingen gepland over de auto van de zaak en het fiscale boete- en strafrecht. Stuk voor stuk onderwerpen die voor veel van onze klanten belangrijk zijn.

Tijdens de trainingen wordt kennis gedeeld, altijd met een praktische insteek, door een hoogleraar, professor of een andere autoriteit op het betreffende onderwerp. Zij praten, vertellen en discussiëren met de aanwezigen: adviseurs van andere advies- en administratiekantoren. Ja inderdaad, wij onderwijzen adviseurs van andere organisaties. Waarom? Omdat wij het belangrijk vinden dat de kwaliteit binnen onze branche goed is, dat ondernemers altijd het beste advies krijgen. De adviseurs worden bijgepraat en krijgen meer bagage die zij gebruiken voor hun adviezen naar klanten.

Ons kennisnetwerk

Ook collega’s van Stolwijk Kennisnetwerk sluiten regelmatig aan bij trainingen. Vaak kiezen collega’s voor het volgen van trainingen die qua onderwerp bij hun specialisme aansluiten. Zijn er vanuit klanten of andere collega’s vraagstukken over een bepaald onderwerp, dan wordt de specialist erbij betrokken en op deze wijze vloeit de opgedane kennis voort in de hele organisatie.

Zo weet je als ondernemer zeker dat je altijd een advies krijgt dat past binnen de nieuwste wet- en regelgeving en afgestemd is op jouw persoonlijke situatie.

Heb je een vraagstuk over een specifiek onderwerp? Aarzel niet en neem contact op met je vaste contactpersoon binnen Stolwijk Kennisnetwerk. Je vertrouwde adviseur weet wanneer een specialistisch advies gewenst is en weet de juiste collega in te schakelen om voor jou tot het beste advies te komen. Uiteraard mag je ook altijd contact opnemen met één van ons, als organisatie van de PE-trainingen kunnen wij je ook in contact brengen met de juiste specialist.

Koen Hijl MSc RB, fiscalist bij Stolwijk Philipsen
E koenhijl@stolwijkphilipsen.nl
T 06 4979 4902

mr. Stefan Kuiperij RB, fiscalist bij Stolwijk Kelderman
E s.kuiperij@stolwijkkelderman.nl
T 06 8278 2758

Terug

Nog niet uitgelezen?