Skip to main content
8 juni 2020

Blog: De eindsprint naar mijn droombaan

Twee jaar geleden heb ik de eerste stap gezet op weg naar mijn droombaan. Sindsdien ben ik steeds verder gekomen op mijn route en met de stap die ik 1 september ga zetten, komt mijn droom steeds dichterbij… ik ga weer bij Vitacon Luteijn werken!

Vreemd eigenlijk dat teruggaan naar mijn eerdere werkgever een flinke stap vooruit is op weg naar mijn droom. En toch is het zo. Ik leg het je graag uit:

Bijna 11 jaar geleden kwam ik in dienst bij Vitacon Luteijn (destijds Vitacon HR Services), wat onderdeel is van Stolwijk Kennisnetwerk. Als HR consultant kwam ik bij bedrijven over de vloer en adviseerde ik hen op het gebied van HR, een super leuke functie! Ondertussen groeide Stolwijk Kennisnetwerk flink en kregen we steeds meer collega’s. Ons eigen, interne HR-beleid moest ontwikkeld worden en die uitdaging greep ik met beide handen aan. Ik maakte de kleine overstap naar Stolwijk Kelderman, ook onderdeel van Stolwijk Kennisnetwerk, en vanuit die positie heb ik afgelopen jaren ons HR-beleid mee gevormd.

Er is altijd ruimte voor ontwikkeling, in welke fase je ook zit

Ik houd van uitdagingen en nieuwe dingen. Ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen. En dat is wat ik ook mooi vind om bij anderen te zien en te stimuleren: hun persoonlijke ontwikkeling. In welke fase van het leven je ook zit, als student, starter op de arbeidsmarkt, als jonge ouder of als je bijna toe bent aan je pensioen, er is altijd ruimte voor en behoefte aan ontwikkeling. Dus zo ontstond ergens in de afgelopen jaren mijn plan voor de toekomst, mijn eigen visie van mijn droombaan, mijn manier om te blijven groeien.

Dus twee jaar geleden heb ik de eerste stap gezet op weg naar mijn droomcarrière: ik heb aangegeven dat ik weer de schoolbanken in wilde om mij verder te ontwikkelen richting loopbaandecaan. En zo begon ik in september met mijn master Educational Needs aan de Hogeschool Utrecht en startte ik bij het ROC Graafschap College in Doetinchem met mijn leerwerkplek bij het decanenteam Techniek & Informatica. En ondertussen was ik natuurlijk ook bij Stolwijk Kelderman aan de slag als HR-adviseur. Een gouden combinatie voor mij, want op deze manier kan ik mensen in iedere levensfase helpen in hun ontwikkeling.

Is er misschien een betere weg?

Werken is voor mij altijd meer geweest dan alleen maar een baan. Mijn werk biedt mij de mogelijkheid om iets voor anderen te betekenen. Je kunt op bekend terrein blijven, zekerheid hebben, maar als je ongelukkig wordt van je werk, neem je dat ook mee naar huis. Ik vind het heerlijk om creatief te zijn met de wensen en behoeften van mensen, buiten de gebaande paden te denken en zo een nieuwe, betere weg voor ze te vinden.

Dat is wat ik doe bij loopbaanbegeleiding en outplacement trajecten: een weg vinden die beter bij je past. Ik laat me leiden door de natuurlijke interesse die ik heb in de persoon tegenover mij, mijn mensenkennis en intuïtie. Zonder vooroordelen luister ik goed naar wat iemand zegt en juist niet zegt. Dat in combinatie met onze Me4all-talentscan geeft mij meer dan voldoende tools om mensen te begeleiden naar een volgende stap in hun carrière.

Zo kan het zijn dat je blij bent met je baan, maar er meer uit wilt halen, dan is persoonlijke coaching iets voor jou. Die coach kan ik voor je zijn. Aan de hand van de Me4all-talentscan laat ik je zien wat je natuurlijke talenten, aangeleerde kwaliteiten en ontwikkelpunten zijn. Natuurlijk is niemand perfect, ook jij hebt je valkuilen, maar je weet vaak niet waar ze vandaan komen. Door jezelf nog beter te leren kennen en je ontwikkelpunten om te zetten in talenten, kan je nog effectiever worden in je werk én persoonlijk.

De Me4All-talentscan is trouwens niet alleen waardevol voor jou als individu, maar ook voor complete teams. Je leert de collega’s binnen je team op een andere manier kennen. Door elkaars kwaliteiten te kennen, kun je elkaar beter aanvullen en daarmee een sterker en succesvoller team worden. Dat geeft voordelen voor iedereen; medewerkers, teams en werkgevers.

Tijd voor iets nieuws!

Ik merk dat ik door mijn enthousiasme een beetje afdwaal… terug naar mijn eigen loopbaan. Ik zat dus alweer een aantal jaren als HR-adviseur bij Stolwijk Kelderman en serieus, ik had het heel goed naar mijn zin. Ondanks dat, kwam mijn drang naar nieuwe uitdagingen boven borrelen. Het werd tijd om nieuwe mensen te ontmoeten en andere organisaties te verkennen. Ik wil mezelf steeds weer uitdagen om wendbaar te zijn in wisselende omgevingen. En dat heb ik nu gevonden, als ik 1 september (weer ;-)) start bij Vitacon Luteijn als Talentmanager.

Talentmanager. Mooie naam hè! Ik ga dus talenten managen. En dat kan op verschillende manieren, zoals bij loopbaanbegeleiding. Mensen lopen wel eens vast in hun carrière, dat je denkt ‘tjonge, is dit het nou?’. Voor werkgevers is het belangrijk dat ze altijd hun ogen open houden voor hun medewerkers: zit iedereen nog lekker in zijn vel, krijgen ze nog energie van hun baan of kost het ze energie? Ga het gesprek met ze aan, waar ligt hun talent en hoe kun je dat het beste inzetten? Zo help je niet alleen je medewerker, maar ook je organisatie. Het is geen makkelijk proces, en juist daarom zijn er talentmanagers zoals ik, om je te helpen de talenten in je organisatie te managen. En dit geldt ook voor outplacementtrajecten. Voor een medewerker niet altijd een prettige situatie om in te belanden, maar als je het op de juiste manier aanpakt en talent weet te herkennen, komen alle partijen hier sterker uit. Zit je medewerker wel op de goede plek, maar wil hij of zij de persoonlijke effectiviteit verhogen? Denk dan eens over na wat persoonlijke coaching voor je medewerker kan betekenen.

Zicht op mijn eindsprint

Dus nog een paar maanden en dan zet ik de volgende stap in mijn loopbaan, ik kijk er enorm naar uit. Ondertussen studeer ik nog lekker door voor mijn master en als die binnen is, dan komt de eindsprint naar mijn ultieme droom: dan ga ik solliciteren bij een onderwijsinstelling, en hoop ik 2 dagen in de week loopbaandecaan te zijn. En de andere 3 dagen Talentmanager bij Vitacon Luteijn. Mijn perfecte carrière!

Over een paar maanden is het dan dus zover… ik denk dat je ondertussen wel begrepen hebt dat ik niet het afwachtende type ben. Dus mocht je eerder al hulp kunnen gebruiken, dan kom ik graag met je in contact. Ik ben benieuwd hoe jouw droombaan eruit ziet of die van je medewerkers!

 

Wil je meer weten? Stuur me dan een mailtje of bel me,

Betty Hehamahua, Talentmanager

Terug

Nog niet uitgelezen?