Skip to main content
11 januari 2021

Blog: Wat zal 2021 brengen?

Als een goed gebruik wenst iedereen elkaar aan het begin van een nieuw jaar een voorspoedig en gezond jaar toe en uiteraard wensen wij dit ook voor jou. Voor 2021 heeft “gezond”, door de corona pandemie, toch wel een extra betekenis gekregen. We realiseren ons nu nog meer wat echt belangrijk is.

Laten we er op vertrouwen dat we door het vaccineren in de loop van het jaar de corona pandemie onder controle krijgen en dat we dan min of meer weer terug kunnen naar normaal.

Als we naar de beurzen kijken lijkt het wel of er geen corona pandemie is en dat hieruit ook geen economische crisis zal ontstaan. De beurzen staan boven de koersen van voor de corona crisis, raar maar waar! Als ondernemer in het MKB brengt je dit niets. Wat dit moment typeert is vooral onzekerheid. Onzekerheid over de duur van de beperkingen, onzekerheid over de effecten van de afbouw van de steunmaatregelen van de overheid, onzekerheid over het herstel van de economie of zal er misschien een algehele economische crisis volgen? Onzekerheid te over en dus voor de echte ondernemer ook volop kansen om het verschil te maken.

Twijfel je? Maak gebruik van de faciliteiten

In onzekere tijden is het van belang om de liquiditeit goed op orde te hebben. Dit om niet voorziene tegenvallers op te kunnen vangen, maar ook om ruimte te hebben voor nieuwe initiatieven. De overheid biedt je tot april 2021 de mogelijkheid om gebruik te maken van de faciliteit voor uitstel tot het betalen van belastingen. Als goed ondernemer weet je dat onzekerheid funest is voor vertrouwen en dat vertrouwen weer belangrijk is om economisch herstel te realiseren. Wij adviseren je vanuit deze onzekerheid nog eens heel kritisch te kijken naar de verwachte ontwikkeling van de liquiditeit voor jouw onderneming. Twijfel je, maak dan gebruik van de door de overheid beschikbaar gestelde faciliteiten. Indien je het niet nodig hebt kun je het uiteraard direct weer aflossen. Voor het geval dat 2021 zakelijk gezien toch minder voorspoedig verloopt dan gedacht, heb je hiermee wat tijd en financiële ruimte gewonnen om in te spelen op de onvoorziene omstandigheden.

Uitstel betekent uiteraard geen afstel. Echter het kan je net de ruimte geven om voldoende wendbaar te blijven in moeilijke omstandigheden.

Aan de regeling zijn zoals altijd voorwaarden verbonden. Wil je weten of de regeling jou kan helpen? Wij staan voor je klaar.

Roland van Boekel RB
Robert Paul van Rekum AA

Terug

Nog niet uitgelezen?