Skip to main content
17 december 2020

Blog: Voor als je van transparantie houdt

Als ondernemer wil je je het liefst maar met één ding bezighouden: ondernemen, want dat is waar je hart ligt. Maar ja… er zijn bijkomende zaken waar je als ondernemer niet omheen kunt, zoals je administratie. Voor velen een doorn in het oog. Uitbesteden is een optie, maar weet je dan nog wel wat er speelt?

Iedere ondernemer is anders. De ene vindt het allemaal wel oké en kan bijkomende zaken prima uitbesteden en loslaten. De andere ondernemer heeft liever de touwtjes zelf strak in handen en wil alles weten wat er in zijn organisatie speelt. En dat is wat ik het allermooiste vind: dat ik beide types, van het ene uiterste naar het andere, kan helpen, precies afgestemd op hun persoonlijke wensen en informatiebehoefte.

Mijn naam is Renze, ik ben assistent accountant MKB bij Stolwijk Kelderman. Naast mijn reguliere werk ben ik ook Exact Online-specialist binnen onze organisatie. Nee, ik ben geen vertegenwoordiger en ik heb ook geen persoonlijk belang bij Exact Online. Mijn specialisatie is ontstaan uit oprechte interesse in het programma en enthousiasme over de mogelijkheden die het biedt. Over één van deze mogelijkheden wil ik je graag meer vertellen, omdat dit voor veel ondernemers interessant kan zijn.

Binnen Exact Online bestaat de functionaliteit “Mijn kantoorgebruiker”. Niet zo’n hippe naam, wél een moderne functie voor ondernemers die de kriebels krijgen van administratieve rompslomp, maar toch willen weten hoe hun organisatie ervoor staat. Kort gezegd: je besteedt je administratie uit, maar kunt op ieder moment zien hoe het gaat. Hoe diep je de details in wilt kijken, dat bepaal je zelf.

Het klinkt niet alleen simpel, het is simpel

Het werkt simpel: voor ondernemers die hun administratie aan ons uitbesteden, houden wij alles bij in Exact Online. Daar zijn we goed in. Tot heden zag je dan één keer per jaar, bij het doorspreken van de jaarrekening, hoe het ging. En natuurlijk, als er reden tot zorgen waren, dan hoorde je het eerder van ons.

Nu, met de functionaliteit “Mijn kantoorgebruiker”, gaan we van een jaarlijkse rapportage naar een rapportage per kwartaal en uiteindelijk naar een continue verwerking. Zo kun je op ieder moment zien hoe het gaat. Ik hoor je denken “Willen ondernemers dat dat?” Ja zeker, maar nog niet iedere ondernemer herkent die behoefte bij zichzelf.

Testen, testen, testen

Voordat ik mijn enthousiasme met jullie wilde delen, hebben we “Mijn kantoorgebruiker” natuurlijk uitgebreid met klanten en collega’s getest, op verschillende niveaus van interesse en kunde. En ja, het is echt simpel. Wij blijven gewoon je administratie voor je doen en jij krijgt een online dashboard dat zowel op je smartphone als desktop inzichtelijk is. Zo kun je bijvoorbeeld zien:

  • wat je resultaat tot nu toe is;
  • je grootboekrekeningen;
  • alle mutaties;
  • ingediende btw-aangiftes;
  • en openstaande debiteuren en crediteuren.

Daarnaast kun je ook documenten downloaden en zelf betalingen verrichten. Ook kun je analyses draaien, bijvoorbeeld om te zien hoe lang facturen openstaan. Maar… je hóeft dit niet te doen, je kunt het doen, gewoon omdat je nieuwsgierig bent en omdat het simpelweg kan.

Bijkomend voordeel is dat we sneller met elkaar schakelen; wij staan dichter bij de klant, de klant staat dichter bij zijn administratie. Het is erg makkelijk om met elkaar in gesprek te gaan.

Ook voor digibeten

Heb je helemaal niks met digitalisering en techniek? Zelfs dan is het appeltje eitje. Binnen 5 minuten is deze functionaliteit uit te leggen aan de grootste digibeten. Je hebt alleen een smartphone nodig en je wachtwoord.

Ook niet onbelangrijk

Voor ik het vergeet: de kosten spelen natuurlijk ook een rol. Wilde je voorheen meekijken met je administratie, dan was je al snel zo’n € 60 – € 70 per maand kwijt. Nu, met “Mijn kantoorgebruiker” heb je totale transparantie voor ongeveer € 15 per maand.

Zoals je merkt: ik ben enthousiast. Niet alleen voor de ondernemers die al weten dat ze inzicht willen hebben in hun administratie, maar juist ook voor de ondernemers die nog niet weten dat ze deze behoefte hebben. Want eerlijk is eerlijk: het is goed dat je als ondernemer weet hoe je ervoor staat, al is het maar op de hoofdlijnen. En dat is wat nu kan: simpel en snel.

Wil je graag meer weten over Exact Online en/of de functionaliteit “Mijn kantoorgebruiker”? Je kunt me bellen (0314 369 111) of mailen met al je vragen.

Groeten, Renze Brummelman,
Assistent Accountant MKB, Exact Online specialist

Terug

Nog niet uitgelezen?