Skip to main content
8 januari 2022

Blog: Neem de regie over jouw loopbaan

Begin jij iedere dag vol energie aan je werk en sluit je de dag af met dezelfde hoeveelheid energie en voldoening of zelfs meer? Top! Dan heb jij de perfecte baan gevonden. Helaas is dit bij lang niet iedereen zo. Te vaak kóst een baan energie in plaats van dat het je energie geeft. Gelukkig kun je daar iets aan doen!

Elke dag sta je op, ga je naar je werk en in coronatijd eventueel naar je thuiswerkplek. Je stopt je energie en je hele ziel en zaligheid in je werk. Als je met de goede dingen bezig bent, haal je daar je voldoening uit en sluit je de werkweek af als een blij mens.

En dan…

En dan komt de dag dat je je afvraagt of dit het nog wel is. Je merkt dat bepaalde werkzaamheden die je ook goed kunt, je tegen gaan staan. Je hebt duidelijk voorkeur voor dat werk waarin je in je flow zit, je eindeloos in door kan gaan en waar je gelukkig van wordt. Je relativeert en zegt tegen jezelf dat niet alles even leuk kan zijn en gaat door.

Als je een doorzetter bent, dan kun je hier jaren mee doorgaan. Echt stil staan of je nog steeds met de goede dingen bezig bent, doe je liever niet. Wie weet wat je dan allemaal over hoop haalt. Als jij er langer mee doorgaat is er ook nog je lichaam dat belangrijke signalen gaat afgeven. Ben jij dan iemand die gaat luisteren naar je lichaam of ga je door tegen beter weten in?

Zet de eerste stap

Om verschillende redenen ga je door met die werkzaamheden, taken of functie waar je ooit voor gekozen hebt. Denken aan verandering is denken aan datgene waarvan je niet weet wat gaat komen. Dat kan spannend of zelfs beangstigend zijn.

Nu leven we in een tijd waarin van je wordt verwacht dat je je eigen verantwoordelijkheid neemt als het gaat over een leven lang leren en ontwikkelen. Jij bent de regisseur van je leven en daar maakt ook jouw loopbaan deel van uit. Wil je een eerste stap maken om je huidige patroon te doorbreken, ga dan in gesprek met je leidinggevende. De veranderingen hoeven niet groot te zijn. Het kunnen ook verschuivingen van bepaalde werkzaamheden zijn, waardoor je talenten beter worden ingezet en jij een gelukkiger medewerker wordt.

Ontdek je talenten

Wil je weten wat je onbewuste drijfveren, talenten, valkuilen en ontwikkelpunten zijn, dan kan de Me4all talentscan je daarbij helpen. In ongeveer 15 minuten maak je deze online persoonlijkheidstest. Onze talentmanager maakt een afspraak met je voor een terugkoppelgesprek om samen je talentrapportage door te nemen. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten over jezelf, die je mee kunt nemen in je gesprek met je leidinggevende. Uiteindelijk ben jij namelijk degene die kiest voor je eigen werkgeluk!

Tip voor werkgevers: bij het inzetten van de Me4all talentscan in het kader van talentontwikkeling van meerdere medewerkers kun je gebruik maken van de SLIM-subsidie. Deze subsidie kan van 1 t/m 31 maart aangevraagd worden of weer in september.

Kop koffie

Wil je graag meer weten over hoe jij de eerste stap zet naar een (beter) passende loopbaan? Wil je graag even van gedachten wisselen? Bel of mail me, de (virtuele) kop koffie staat voor je klaar.

Betty Hehamahua, HR consultant | personal/teamcoach

Terug

Nog niet uitgelezen?