Skip to main content
6 mei 2021

Blog: Een goede balans tussen werk en privé = meer geluk

Werk en privé moeten in balans zijn, dan ben je een gelukkiger én productiever mens. Sporten helpt daar ook bij. Het kan je de zorgen van de dag laten vergeten. Het zorgt voor ontspanning en geeft je nieuwe energie. Hoe je sporten met werken kunt combineren? Of zelfs (deels) integreren? Ik vertel je graag mijn verhaal!

Ik stel me even kort voor: ik ben Ricardo Tesink en ik werk al enige tijd bij Vitacon Luteijn als Senior Casemanager, Register Arbeidsdeskundige en werkplekadviseur. Wat sommige klanten en collega’s weten (maar veel ook niet), is dat ik in mijn vrije tijd groepslessen instructeur ben. Dit doe ik al ruim 15 jaar naast mijn ‘normale’ baan. Een combinatie waar ik veel energie van krijg.

Betrokkenheid vanuit mijn werkgever

Vanuit Stolwijk Kennisnetwerk wordt veel aandacht besteed aan een goede balans tussen werk en privé. Zo worden jaarlijks de vitaliteitsweken gefaciliteerd; weken waarin sport, bewegen en voeding centraal staan. Ondanks dat 2020 een gek corona jaar was, heb ik in september 2020, tijdens onze vitaliteitsweken, één van mijn persoonlijke groepslessen, BodyBalance, aan mijn collega’s kunnen geven. Echt heel gaaf om te mogen doen!

Door mij deze groepsles aan mijn collega’s te laten geven, heeft Stolwijk Kennisnetwerk mij de ruimte gegeven om mijn passie voor sport en bewegen uit te dragen aan collega’s. Dat mijn werkgever mijn passie voor sport erkende en op deze manier zelfs stimuleerde vind ik echt geweldig!

De stoute schoenen

Ondertussen is mijn passie nog een stapje verder gegaan… Afgelopen april zag ik een advertentie van Les Mills voorbijkomen (een wereldwijde organisatie voor groepsfitness programma’s), waarin zij op zoek waren naar trainers/presentors voor de verschillende programma’s. Zo ondernemend en enthousiast als ik ben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een auditiefilm verstuurd als sollicitatie. Een paar dagen later kreeg ik te horen dat mijn video was goedgekeurd en ik live auditie mocht komen doen op het hoofdkantoor!

De dag van de live auditie was super spannend. Ik moest mezelf pitchen en tweemaal een track presenteren. Na een lange, zenuwslopende dag kwam daar het verlossende woord: ik ben toegelaten als Trainee voor Nederland en België! Tijdens het traineeship leer ik hoe ik nieuwe instructeurs op kan leiden en hoe ik ieder kwartaal de nieuwe releases ga presenteren aan alle BodyBalance instructeurs in Nederland en België. Uiteraard heb ik als trainee nog een heel traject te doorlopen, maar ik sta te trappelen in de startblokken! Ik ben dolgelukkig met deze unieke en zeer uitdagende kans, die ik, naast mijn werkzaamheden voor Vitacon Luteijn, met beide handen aangrijp!

Vergeet je zorgen

Zoals je leest, ben ik zeer gepassioneerd door sport, bewegen en lesgeven. Ik ben er dan ook van overtuigd dat iedereen, naast zijn normale baan, in staat moet zijn om te sporten. En dat hoeft helemaal niet op zo’n intensieve manier als bij mij, je kunt prima een manier (en intensiviteit) van sporten vinden die bij je past. Het uitvoeren van een sport, in groepsverband of individueel, kan je de zorgen van de dag laten vergeten. Het zorgt voor ontspanning en geeft je nieuwe energie. Probeer het eens!

Wil je dat ik met je meedenk over jouw lifestyle en werk en privébalans, schroom dan niet en neem contact met me op!

Groeten, Ricardo
T  0316 740 115
r.tesink@vitaconluteijn.nl

Terug

Nog niet uitgelezen?