Verandering biedt kansen
Home / Nieuws / Subsidieregeling praktijkleren/werkleerplaats 2022-2023 opent
Vanaf 2 juni kan het weer: de subsidie praktijkleren aanvragen. Deze gaat over schooljaar 2022/2023. Dus heb je de afgelopen maanden in jouw organisatie met praktijkleren of een werkleerplaats gewerkt, zet dan gelijk een reminder in je agenda. En we vertellen je hieronder kort waarmee je rekening moet houden.
Praktijkleren of een werkleerplaats is een fantastische kans om mensen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Bovendien laat je mensen er gerichte ervaring binnen jouw organisatie mee opdoen. Ideaal voor het vinden en opleiden van nieuwe medewerkers waar jij op kunt bouwen.
Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hecht veel waarde aan deze trajecten en heeft daarom de ‘Subsidieregeling praktijkleren’ in het leven geroepen. Dit is een tegemoetkoming voor bijvoorbeeld loon- of begeleidingskosten. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.
Je kunt je aanvraag voor deze subsidie indienen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De regeling voor 2023 is open van 2 juni 2023 om 09:00 uur tot 15 september 2023 17:00 uur.
Je weet niet goed hoe je de aanvraag moet aanpakken of wilt geen extra regelwerk? Laat ons de aanvraag voor je indienen en afhandelen.
Let op! Vraag je de subsidie zelf aan, dan heb je eHerkenning van minimaal niveau 3 met machtiging RVO-diensten op niveau EH3 nodig. eHerkenning kun je aanvragen via www.eherkenning.nl en neemt daarna 2-7 werkdagen in beslag.
Niet elke opleiding, onderwijsvorm of leerweg komt in aanmerking. Over het algemeen zijn er mogelijkheden voor de volgende situaties:
Een leer-werktraject in leerjaar 3 en 4 van de basisberoepsgerichte leerweg.
Basisberoepsgerichte leerweg in het voortgezet onderwijs, ingericht als entreeopleiding en verzorgd als beroepsbegeleidende leerweg.
Laatstejaars met het uitstroomprofiel Arbeidsmarktgericht of een leer-werktraject met het uitstroomprofiel Vervolgonderwijs.
Laatstejaars praktijkonderwijs.
Een beroepsbegeleidende leerweg (BBL).
Duale of deeltijdse opleiding in het hoger beroepsonderwijs, die in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) vallen onder de categorieën Techniek, Landbouw en natuurlijke omgeving, Gezondheidszorg of Gedrag en maatschappij.
Een persoon met een tijdelijke aanstelling bij een geaccrediteerde instelling (meestal een universiteit), die in het kader van zijn aanstelling een promotieonderzoek uitvoert.
Een persoon die een ontwerpopdracht uitvoert in dienst van een universiteit of bedrijf:rnu003culu003ern tu003cliu003eIn dienst van een universiteit met een ontwerpopdracht binnen een andere organisatie op basis van een overeenkomst.u003c/liu003ern tu003cliu003eIn dienst bij een bedrijf voor een ontwerpopdracht maar onder begeleiding van een universiteit met een overeenkomst tussen werkgever en universiteit.u003c/liu003ernu003c/ulu003e
De voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen, verschillen per onderwijscategorie. Je vindt deze voorwaarden op de website van het RVO.
Als werkgever moet je tijdens de begeleiding van een leerling of student de gevraagde administratie zelf bijhouden, bewaren en op verzoek verstrekken. Je kunt daarbij denken aan een getekende praktijkleerovereenkomst en aanwezigheids- en begeleidingsadministratie per deelnemer/student. Het RVO voert hiertoe steekproefsgewijs controles uit.
Antwoorden op de meest gestelde vragen over de Subsidieregeling praktijkleren vind je in de Q&A van het RVO. Maar natuurlijk kun je ook bij ons terecht, ook als je wilt dat wij jouw aanvraag oppakken en indienen. Onze specialisten Melanie Wesdorp en Löis Pastoor helpen je graag. Bel 0316 740 115 of mail naar m.wesdorp@vitaconluteijn.nl of l.pastoor@vitaconluteijn.nl.
Actueel
Uitkomst Webmodule beoordeling arbeidsrelatie is niet juridisch houdbaar
Betaal voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2025 niet te vroeg
Interview Salaris Vanmorgen met Matthijs Koppelaar
Deel dit bericht
Nog niet uitgelezen?
Twijfel je bij het beoordelen van arbeidsrelaties of er wel of geen sprake is van loondienst, dan kun je de Webmodule beoordeling arbeidsrelatie gebruiken. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid stelt de module ter beschikking voor opdrachtgevers. Maar let op: Je kunt er geen zekerheid aan ontlenen. Minister Van Hijum beantwoordde onlangs vragen over […]
De Belastingdienst is deze maand begonnen met het versturen van de voorlopige aanslag inkomstenbelasting voor het jaar 2025. Met het uitdrukkelijk verzoek: Betaal deze pas ná de dagtekening in 2025. Veel belastingplichtigen, zoals zelfstandig ondernemers, ontvangen jaarlijks een voorlopige aanslag inkomstenbelasting. Je mag deze voorlopige aanslag in één keer betalen of gespreid betaald in elf […]
Eerder dit jaar won Matthijs Koppelaar, Manager Salaris & Advies, de titel ‘Leidinggevende salarisprofessional van het jaar’. Nu is hij als jurylid betrokken bij diezelfde verkiezing voor 2025. Wat vindt hij zo mooi aan het salarisvak en waarom maakt hij zich er hard voor? Salaris Vanmorgen interviewde hem erover. Matthijs Koppelaar in jury Salarisprofessional van […]
In oktober kon je in de Special Eindejaarstips al lezen wat dit jaar fiscaal nog mogelijk is. Nu het Belastingplan 2025 in de Tweede Kamer is behandeld, zitten daar een aantal wijzigingen. We hebben ze voor je gemarkeerd in de bestaande special. Tips voor alle belastingplichtigen Over het voorkomen van verlies van heffingskortingen, clusteren van […]
Ben je ondernemer en heb je plannen voor Research & Development? Of wil je technisch-wetenschappelijk onderzoek uitvoeren? Dan kun je aanspraak maken op belastingvoordeel vanuit de WBSO-regeling. De Tweede Kamer heeft ingestemd met extra budget hiervoor in 2025 en de Eerste Kamer stemt hierover op 17 december 2024. Kort meer over de WBSO, de voordelen, […]
© 2024 - Stolwijk Kennisnetwerk