Maak je keuze

PE-training Actualiteiten Estate Planning

20 jun 2022

29 september 2022 | 15.00 – 19.30 uur | € 325 | 4PE

Door jurisprudentie en wetgeving verandert het speelveld van estate planning doorlopend. Wat is belangrijk en welke mogelijkheden biedt het? In deze cursus krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden handvatten voor je advisering.

Wat kun je (niet) bereiken met een en/of rekening en het wijzigen van het huwelijksgoederenregime of het aangaan van een breukdelen gemeenschap? Is een schenking binnen 180 dagen voor overlijden nu wel of niet belast voor de erfbelasting? Wat zijn de gevolgen van renteafspraken na een overlijden?

Ook hebben we aandacht voor de do’s en dont’s bij de eenmalig verhoogde schenkingsvrijstelling. Dat geldt ook voor de overdracht van een woning aan kinderen. Vermogensoverdracht aan kinderen is en blijft actueel. Er worden diverse praktische mogelijkheden besproken waarbij vermogensstructurering in combinatie met de Familiebank een rol speelt. Tot slot worden een paar pakkende voorbeelden gegeven van instrumenten die een testament kunnen opvrolijken (en waarmee de belastingdruk flink kan worden verlaagd).

In deze PE-training praat specialist Paul Schut je bij, zodat jij na afloop weer helemaal op de hoogte bent van alle ontwikkelingen op het gebied van estate planning.

Jouw resultaat

De cursus is zo ingericht dat jij aan de hand van veel praktijkvoorbeelden inzicht krijgt in de relevante ontwikkelingen en mogelijkheden op het gebied van estate planning. Na afloop van deze PE-training ben je in staat om jouw klanten beter, meer compleet en passender advies geven.

Doelgroep

Deze training is zeer geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen de fiscale (advies)praktijk.; belastingadviseurs, accountants en administrateurs.

Aanpak

Elk onderwerp wordt op een heldere wijze besproken, met praktijkvoorbeelden. Natuurlijk is er volop gelegenheid voor inbreng van eigen casuïstiek en het stellen van vragen.

Onderwerpen

Kort samengevat komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Huwelijksgoederenrecht: actualiteiten jurisprudentie met link naar de praktijk (beperkte gemeenschap van goederen, wijzigen aandeel in gemeenschap, art. 10 SW, etc.).
  • Schenken: Art. 12 Successiewet/180 dagen, vermogensstructurering en schenken.
  • Testament en renteafspraken: hoe, wanneer? Erfrecht of schenking? Afvullegaat.
  • Overlijden: kort na elkaar, rampenclausule.
  • Testamentaire bepalingen: spelen met het testament.
  • Belastinglatenties: hoe mee om te gaan in huwelijkse voorwaarden en testamenten.

Spreker: Paul Schut

Paul Schut is fiscaal econoom en financieel planner met focus op estate planning en levert gespecialiseerd advies op het gebied van inkomens- en vermogensoverheveling naar de volgende generatie. Hij is als freelance docent verbonden aan het Register Belastingadviseurs en heeft ook cursussen verzorgd voor o.a. SRA en notarissen. Paul is auteur van onder meer ‘Particuliere belegger en de fiscus’ en mede auteur van het ‘Compendium Financiële Planning’. Daarnaast is hij twee keer verkozen tot de groep van beste financiële adviseurs.

Korting voor tweede deelnemer

Je bijdrage voor deze PE-training bedraagt € 325.
Is deze training ook interessant voor je collega? De tweede deelnemer van dezelfde organisatie betaalt € 250.

Permanente Educatie-punten (4 PE)

Als erkende instelling bij het Register Belastingadviseurs (RB) zijn wij in staat om deze hoogwaardige, praktijkgerichte training te organiseren. Voor het bijwonen van deze training kunnen wij je 4 PE-punten toewijzen.

Nederlandse Orde van Belastingadviseurs: Eigen inbreng volgens PE-reglement

Nederlandse Orde van Advocaten: Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid

Programma

14.45 – 15.00 uur            Inloop met koffie/thee en iets zoets
15.00 – 17.00 uur            Blok 1
17.00 – 17.30 uur            Warme maaltijd
17.30 – 19.30 uur            Blok 2


Nu aanmelden voor dit event

Data en tijden:

  • 29/09/2022 van 15.00 tot 19.30 uur

Locatie:
Zalencentrum Staring | Grietakkers 3 | Zevenaar

Kosten:
€ 325


Delen via Social Media