Skip to main content
10 februari 2022

UBO-opgave: de deadline nadert

Uiterlijk 27 maart 2022 moeten entiteiten hun UBO registreren bij de Kamer van Koophandel. Dit register volgt uit Europeesrechtelijke wetgeving, waarbij het doel is om inzichtelijk te maken wie het, uiteindelijk, voor het zeggen heeft in de entiteit of wie de revenuen van een entiteit ontvangt. Het centrale begrip in deze Antiwitwaswetgeving is het begrip UBO, de Ultimate Beneficial Owner of uiteindelijk belanghebbende.

In onze blogs van 15 oktober 2020 en 27 november 2020 zijn wij uitgebreid ingegaan op de achtergrond, de verplichtingen en de gevolgen die de registratie met zich meebrengt. Daarbij vind je in de laatst genoemde een memo met meer informatie over de UBO en het register. Ook vind je daar een stappenplan tot voorbereiding van de UBO-registratie.

Wij hebben inmiddels veel vragen over de UBO ontvangen. De 8 meest voorkomende vragen hebben wij hieronder beantwoord:

Stolwijk Kennisnetwerk helpt

Heb je (andere) vragen over de vaststelling van de UBO of inschrijving ervan in het register? De adviseurs van Stolwijk Kennisnetwerk staan voor je klaar. Mocht je nog geen klant zijn van Stolwijk Kennisnetwerk, neem dan contact op met onze fiscalisten Han Schut of Erwin ten Holder:

mr. H.J. (Han) Schut
E   h.schut@stolwijkkelderman.nl 
T   06 1309 6076

mr. E.G.J. (Erwin) ten Holder
E   e.t.holder@stolwijkkelderman.nl
T   06 3032 2635

Terug

Nog niet uitgelezen?