Verandering biedt kansen
Home / Nieuws / Subsidie praktijkleren – Wij helpen je aanvragen
Werkten er in de afgelopen maanden medewerkers voor je via praktijkleren of een werkleerplaats? Tussen 3 juni 9:00 uur en 17 september 2024 17:00 uur kun je daarvoor de subsidie praktijkleren aanvragen over schooljaar 2023/2024. Lees waar je op moet letten of laat ons je helpen bij de aanvraag.
Met praktijkleren of een werkleerplaats laat je iemand gerichte ervaring opdoen binnen jouw organisatie. Een win-win, want je bereidt de (vaak jonge) medewerker voor op de arbeidsmarkt en tegelijkertijd wordt die kenner van jouw organisatie en kun je vervolgens vaak écht op hem bouwen. Geen wonder dus dat het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) dit soort kansen wil stimuleren, onder andere met de subsidieregeling praktijkleren.
Per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats kun je maximaal € 2.700 subsidie ontvangen. Je vraagt de subsidie praktijkleren aan tussen 3 juni en 17 september 2 en wel via het elektronisch aanvraagloket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Ten opzichte van voorgaande jaren is het aanvraagproces iets gewijzigd.
Je weet niet goed hoe je de aanvraag moet aanpakken of hebt er geen tijd voor? Laat ons de aanvraag voor je indienen en afhandelen.
Voorwaarden subsidie praktijkleren
De mogelijkheden van de subsidieregeling praktijkleren gelden niet voor elke opleiding, onderwijsvorm of leerweg. Op de website van RVO vind je de voorwaarden.
eHerkenning nodig
Vraag je de subsidie praktijkleren zelf aan, dan heb je eHerkenning van minimaal niveau 3 met machtiging RVO-diensten op niveau EH3 nodig. eHerkenning kun je aanvragen via www.eherkenning.nl en neemt meerdere werkdagen in beslag. Wees er dus op tijd bij.
Als je een leerling/student begeleidt en je wilt daarvoor subsidie praktijkleren aanvragen, dan moet je als werkgever zelf de administratie bijhouden en in geval van een steekproef van RVO kunnen overhandigen. Je kunt daarbij denken aan een getekende praktijkleerovereenkomst en aanwezigheids- en begeleidingsadministratie per deelnemer/student.
Meer over de subsidieregeling praktijkleren, waaronder tips voor het voorbereiden en aanvragen, vind je op de RVO-website. Maar natuurlijk kun je ook bij ons terecht, ook als je wilt dat wij jouw aanvraag voor de subsidie praktijkleren oppakken en indienen. Onze specialisten Melanie Wesdorp en Loïs Pastoor helpen je graag en we brengen alleen de bestede uren in rekening. Bel 0316 740 115 of mail naar m.wesdorp@vitaconluteijn.nl of l.pastoor@vitaconluteijn.nl.
Actueel
Ook gericht vrijgestelde thuiswerkvergoeding voor dga?
Zo voorkom je belastingrente voor aanslagen 2024
Wetsvoorstel opheffing verpandingsverboden aangenomen
Deel dit bericht
Nog niet uitgelezen?
HR-specialist Anneke werkte tot eind vorig jaar als HR-businesspartner aan werkgeverszijde. Nu gaat ze bij ons haar kennis en ervaring voor tal van werkgevers inzetten als interim HR-adviseur. Anneke vertelt hoe dat in de praktijk werkt en wat de voordelen zijn voor ondernemers en werkgevers. Door Anneke van Huët, HR-consultant Waarvoor kunnen werkgevers jou inschakelen? […]
Organisaties veranderen continu. Door technologische innovaties, personeelstekorten en veranderende klantverwachtingen moeten bedrijven ook wel. En waar leiders vaak vooruit kijken, blijft echte verandering uit zonder een lerende organisatie. Actief leren en ‘afleren’, initiatief en flexibiliteit zijn daarom de belangrijkste vaardigheden van dit moment. Toch blijkt verandering in de praktijk lastig. Hoe zorg je ervoor dat […]
Wat zijn sleutelposities in jouw organisatie? ‘Sales’ en ‘productie’ zijn veelgehoorde werkgeversantwoorden op die vraag. Maar dan doe je volgens Matthijs Koppelaar, Manager Salaris & Advies bij Vitacon Luteijn, een hele belangrijke groep tekort: de salarisprofessionals. Want denk je even in, wat gebeurt er als lonen niet goed worden verwerkt en wet- en regelgeving niet […]
Als we het hebben over een dga, zijn er dan voorwaarden voor de aard van werkzaamheden die hij moet verrichten voor een thuiswerkvergoeding? Telt ‘gebruikelijk in de branche’ zoals dat ook geldt voor de werkkostenregeling (WKR)? Vraag: Is het thuis zakelijke mail lezen voldoende voor een gericht vrijgestelde thuiswerkvergoeding? Antwoord: Wel of geen gerichte vrijstelling? […]
Dien op tijd je belastingaangifte in of vraag nu een voorlopige aanslag aan. Hiermee voorkom je dat je belastingrente moet betalen. Deze rente is per 1 januari 2025 verlaagd naar 9% voor vennootschapsbelasting en naar 6,5% voor overige belastingen zoals inkomstenbelasting. 1 mei is de eerstvolgende deadline. Wanneer betaal je belastingrente? De Belastingdienst brengt je […]
© 2025 - Stolwijk Kennisnetwerk