Skip to main content
17 mei 2024

3 ‘good to knows’ over de loonstrook

Een salarisstrook begrijpen is voor medewerkers niet altijd eenvoudig. Hoe fijn is het dan dat jij vanuit goed werkgeverschap daarbij kunt helpen? In ons webinar ‘De loonstrook uitgelegd’ hebben we je meegenomen op hoofdlijnen. De 3 zaken die daar voor mij uitsprongen heb ik nog even voor je samengevat. En goed nieuws: Op veler verzoek komt er een vervolg: de Masterclass ‘Werkgeverslasten op de loonstrook’. Meld je nu aan!

Door Luuk Langeveld, Salarisadministrateur

Masterclass ‘Werkgeverslasten op de loonstrook’

Ook (of nog) meer weten over de salarisstrook? Meld je nu aan voor onze verdiepende vervolgsessie!

Masterclass ‘Werkgeverslasten op de loonstrook’
Dinsdag 18 juni 2024
09:00 – 10:30 uur, Zevenaar

Over o.a. werknemersverzekeringen, loonheffingen, het verschil tussen de witte en groene tabel, hoe deze de loonkosten beïnvloeden, bruto naar netto en hoe je vragen van medewerkers goed kunt beantwoorden.

Lees meer en meld je nu aan

De salarisstrook goed kunnen interpreteren betekent dat je als werkgever of HR-professional makkelijker en beter proactief kunt handelen. En daar hebben jouw organisatie én medewerkers voordeel van. En als je het dan hebt over goed interpreteren, zijn de volgende 3 dingen goed om in je achterhoofd te houden:

1. Uniforme structuur

Elke loonstrook, ongeacht het systeem waarin deze is gegenereerd, heeft dezelfde opbouw en gegevens. Of je nu werkt met Loket, Nmbrs of Afas, een loonstrook bevat altijd hetzelfde type stamgegevens, berekeningen en cumulatieven. Waar op de strook deze gegevens staan, dat verschilt soms, maar de inhoud is altijd consistent.

2. Jaarloon BT

Het jaarloon BT (Bijzonder Tarief) bedrag wordt bepaald op basis van het fiscaal loon van het voorgaande jaar. Soms wordt gedacht dat dit het jaarloon van het huidige jaar betreft, maar alleen voor nieuwe medewerkers gebruik je gegevens van het huidige jaar.

3. Cumulatieve gegevens

De cumulatieven op de laatste loonstrook van het jaar bevatten dezelfde gegevens als die op de jaaropgave. Je hoeft dus niet te wachten op de jaaropgave om deze gegevens te vinden; ze staan ook op de laatste salarisstrook van december.

Meer weten over de loonstrook?

Elke situatie is uniek, dus ik kan me voorstellen dat ik nog niet al je vragen heb beantwoord. Je kunt daarom het webinar terugkijken, maar je mag me ook bellen of mailen voor vragen. Of wellicht vind je het prettig wanneer we eens bij jou op locatie de organisatie van jouw loonstrook komen toelichten? Geen probleem, we helpen je graag.

En wil je specifiek meer weten over de werkgeverslasten zoals je die op een salarisstrook vindt? Meld je dan nu aan voor onze Masterclass ‘Werkgeverslasten op de loonstrook’ op 18 juni 2024.

Luuk Langeveld
Salarisadministrateur
Tel: +31 (0)316 740 115
E-mail: l.langeveld@vitaconluteijn.nl

Terug

Nog niet uitgelezen?