Verandering biedt kansen
Home / Blogs / false
Je kunt er als bedrijf niet meer omheen: innovatie. Door te innoveren kan de concurrentieslag met de lage-lonen-landen gewonnen worden. De vele stimuleringsmaatregelen die Nederland kent, laten zien dat ook de overheid het belang van innovatie ziet. Zo zijn er fiscale faciliteiten, als de WBSO (afdrachtkorting op de loonheffing), RDA (extra kostenaftrek) en innovatiebox (lager belastingtarief op winst uit innovatieve activiteiten). Maar ook op het gebied van financiering van innovatie bestaat er een interessante faciliteit: het innovatiekrediet.
Het innovatiekrediet is een risicodragend krediet, verstrekt door het ministerie van Economische Zaken, waarmee de eigen ontwikkelingskosten van een veelbelovend, innovatief project kunnen worden gefinancierd. Afhankelijk van het risico van het project bedraagt de te betalen rente 4, 7 of 10% per jaar. Deze wordt bijgeschreven en achteraf betaald.
Het krediet moet in tien jaar worden afgelost. Als echter het project om technische redenen mislukt, hoeven hoofdsom en rente niet te worden terugbetaald!
Het innovatiekrediet kan worden aangevraagd door alle soorten bedrijven, van klein naar groot. Afhankelijk van de grootte van het bedrijf kan het kredietpercentage oplopen van 25 tot 45% van de ontwikkelingskosten van het project.
Ondernemingen met minder dan 50 werknemers en een omzet en balanstotaal van minder dan € 10 miljoen kunnen aanspraak maken op het hoge percentage van 45%.
De regeling geldt zowel voor startende als voor bestaande bedrijven, mits gevestigd in Nederland, Bonaire, Saba of St. Eustatius.
Het moet gaan om projecten die voor Nederland of de hierboven genoemde eilanden in technologisch opzicht vernieuwend zijn. De minimale kosten van het project bedragen € 150.000 en het project mag niet langer duren dan 4 jaar.
Het innovatiekrediet kan het hele jaar aangevraagd worden bij het RVO. De eerste stap daarvoor is het invullen van de Quickscan, te vinden op de website van het RVO. Belangrijk bij deze aanvraag is het plan van aanpak voor de technische en de commerciële haalbaarheid. De financiële behoefte moet goed in kaart zijn gebracht.
Heeft u een technisch vernieuwend idee, maar heeft u geld nodig om het onderzoek te kunnen financieren? Denk dan eens aan het innovatiekrediet. Een goede mogelijkheid om een deel van uw project te kunnen financieren.
Heeft u vragen over dit onderwerp? Of heeft u hulp nodig bij het aanvragen van het innovatiekrediet? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag.
0314- 369 111
Actueel
Sanneke en Jeroen sparren: Verborgen kosten van werkdruk en hoe je verzuim voorkomt
Loonadministratie 2024-2025: bereid je voor op de jaarwisseling
Wat maakt het juiste moment om je bedrijf te verkopen?
Deel dit bericht
Nog niet uitgelezen?
Werkstress neemt toe en als werkgever merk je daarvan de gevolgen. Onder andere in de vorm van stijgende verzuimkosten. ‘Verzuimkosten voor werkgevers wegens werkstress zijn met 33% gestegen’, meldde TNO tijdens de Week van de Werkstress dan ook. Opvallende cijfers en aanleiding voor Organisatiepsycholoog Sanneke Peters om hierover eens te sparren met collega Jeroen Kremer, […]
Het jaar is alweer bijna voorbij, en dan is het natuurlijk belangrijk dat alles goed op orde is wat betreft de loonadministratie voor de overgang van 2024 naar 2025. Wat moet je daarvoor nog regelen en bij ons aanleveren? In dit blog neem ik je graag mee door alle belangrijke stappen en documenten die nodig […]
Wat is er per 1 januari 2025 anders voor het inhouden en betalen van loonheffingen? Het nieuwe Handboek Loonheffingen 2025 is er nog niet, maar we hebben wel de belangrijkste wijzigingen voor je op een rij. Naar verwachting publiceert de Belastingdienst in februari 2025 het nieuwe Handboek Loonheffingen 2025. Maar in de Nieuwsbrief Loonheffingen vind […]
Vertrouwen, begrip en een positieve werksfeer. Dat is waarom je met je medewerker in gesprek wilt blijven. Niet één keer per jaar tijdens het ontwikkelgesprek, maar regelmatig. Gepland én spontaan. Wist je dat je zo sneller problemen maar ook kansen signaleert en je iemand beter kunt helpen bij zijn ontwikkeling? Meer over die voordelen én […]
In een rechtszaak rondom de vennootschapsbelasting (vpb) heeft de rechtbank geoordeeld dat bedrijven die belastingrente verschuldigd zijn slechts 4 in plaats van 8% hoeven te betalen. Heeft jouw onderneming belastingrente betaald, dan kan hiertegen bezwaar maken voordelig uitpakken. Het is voor het eerst dat de rechter heeft geoordeeld dat de belastingrente te hoog is vastgesteld […]
© 2024 - Stolwijk Kennisnetwerk