Skip to main content
8 april 2020

Liquiditeitsvoordeel voor ondernemers met g-rekening

Naast de tijdelijke versoepeling van betaling van een aantal belastingen, is er voor ondernemers met een g-rekening een aanvullende maatregel getroffen. Behalve de bestaande mogelijkheid voor het deblokkeren van overschotten, is het nu ook mogelijk om de g-rekening vrij te geven tot de hoogte van het bedrag waarvoor bijzonder uitstel van betaling is verleend voor loonheffingen en/of btw. Door deze regeling krijgen ondernemers met een g-rekening dezelfde liquiditeitsvoordelen als ondernemers zonder g-rekening.

Een g-rekening is een geblokkeerde bankrekening waarmee normaal gesproken alleen de loonheffing en btw aan de Belastingdienst betaald kunnen worden. G-rekeningen worden bijvoorbeeld gebruikt door ondernemers in de uitzendbranche, detachering en de bouw.

De instructie voor het aanvragen van de (aanvullende) deblokkering van de g-rekening vindt u op de website van de Belastingdienst.


Lees meer actuele berichten van onze Corona Helpdesk | schrijf u in voor onze Corona nieuwsbrief


DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor uw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.

Terug

Nog niet uitgelezen?