Skip to main content

Public Class: BBV en SiSa

Het jaar 2023 is bijna om. Het jaar is omgevlogen. En nu zijn de voorbereidingen voor het maken en controleren van de jaarstukken 2023 alweer in volle gang. Voordat deze definitief de deur uit gaan, nemen we je graag mee in twee belangrijke onderwerpen: de BBV actualiteiten en SiSa:

  • Besluit Begroting en Verantwoording (BBV)
    Er zijn een aantal belangrijke wijzigingen voor 2023 die je echt moet weten. We nemen ze samen met je door.
  • SiSa regels
    Wat is er veranderd en wat blijft hetzelfde? En vooral, waar moet je extra op letten bij het invullen en controleren van de Sisa bijlagen in je jaarstukken?
Aanmelden

Data en tijden

Trainers

Kosten

Kosteloos

Locatie

Zaal Staring Zevenaar

Jouw resultaat

Na afloop van deze middag ben je volledig bijgepraat over de BBV actualiteiten, SiSa wijzigingen, en specifieke aandachtspunten. Je krijgt niet alleen inzicht in nieuwe regelingen, maar ook praktische tips voor het invullen, onderbouwen en controleren van SiSa-bijlagen. Zo ben je weer helemaal op de hoogte en klaar om deze kennis toe te passen in jouw werk!

Doelgroep

Deze sessie is onmisbaar voor financiële functionarissen van gemeenten en gemeenschappelijke regelingen, managers Middelen en Bedrijfsvoering, controllers, interne controleurs, directeuren, en portefeuillehouders financiën en iedereen die zijn kennis wil verdiepen in de BBV en SiSa.

Aanpak

Onze gemeenteaccountants, Hester de Feiter RA, Stefan Stolwijk RA en Reinier Gosselink-Wolbrink RA, nemen je mee in de SiSa regelingen en aandachtspunten in het BBV.

Met een interactieve aanpak is er volop ruimte voor het stellen van vragen en het delen van unieke situaties. En kunnen we met elkaar ideeën en oplossingen bespreken. Daarnaast zijn we ook benieuwd naar jouw vragen. Met jouw vragen stemmen we de inhoud af op wat er speelt en leeft.

Stuur daarom vooraf jouw vragen per mail naar Hester de Feiter. Zo kunnen wij jou tijdens de Public Class voorzien van het meest volledige antwoord. Maar ook tijdens de middag zelf kun je jouw vragen inbrengen.

We sluiten de middag af met een terugkoppeling en is er voldoende gelegenheid om in gesprek te gaan met collega’s en vragen te stellen.

Programma

13.30 – 14.00 uur
Ontvangst met koffie/thee.

14.10 – 15.00 uur
SiSa, welke regelingen zijn er, waar liggen de belangrijkste aandachtspunten en wat is belangrijk voor uw voorbereidingen, het invullen en het controleren?

15.00 – 15.15 uur
Pauze

15.15 – 15.55 uur
Actualiteiten in het BBV, de notities en de vragen en antwoorden en de bijzondere aandachtspunten.

15.55 – 16.00 uur

Afsluiting

16.00 uur
Napraten onder het genot van een hapje en drankje

Aanmelden voor Public Class: BBV en SiSa

Jouw gegevens

Naam(Vereist)
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief(Vereist)