Skip to main content

CSRD ontbijtsessie

De CSRD komt eraan en jouw bedrijf kan niet achterblijven. Dit is het moment om je voor te bereiden. Ben jij klaar voor de veranderingen die de CSRD met zich meebrengt?

Tijdens onze informatieve en interactieve ontbijtsessie op 29 februari 2024, delen we meer informatie over een unieke ‘Leerkring’. In deze ‘Leerkring’ staat het ontmoeten en delen van ervaringen met andere CSRD-plichtige bedrijven centraal. Je krijgt waardevolle inzichten en je leert de CSRD praktisch toe te passen, zodat jij de CSRD kunt gebruiken om jouw bedrijf te transformeren en omzet in een kans voor duurzame groei en innovatie.

Aanmelden

Data en tijden

Trainers

Kosten

Kosteloos

Locatie

Innovatiecentrum De Steck Doetinchem

Wat is de CSRD?

Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een EU-regelgeving die de manier waarop bedrijven over duurzaamheid rapporteren verandert. Vanaf 2025 worden ‘grote ondernemingen’ verplicht om uitgebreid verslag uit te brengen over hun impact op klimaatverandering, sociale omstandigheden, en bestuurspraktijken. Deze uitgebreide rapportage heeft als doel om de transparantie te verhogen en investeerders, klanten en andere stakeholders een duidelijk beeld te geven van de duurzaamheidsprestaties van een bedrijf.

De CSRD gaat verder dan alleen rapportage; het is een kans voor bedrijven om hun bedrijfsstrategieën aan te passen en een leidende rol te nemen in duurzaam ondernemen. Dit vraagt om een diepgaand begrip van de richtlijnen en hoe deze te integreren in de dagelijkse bedrijfsvoering. De CSRD is niet alleen een verplichting, maar ook een uitnodiging om te innoveren, te groeien en de leiding te nemen in een steeds duurzamer wordende wereld.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze interactieve ontbijtsessie op 29 februari 2024, krijg je meer informatie over een unieke ‘Leerkring’. In deze ‘Leerkring’ delen experts inzichten over de uitdagingen en kansen die CSRD biedt. Je leert over de impact van CSRD op bedrijfsstrategie, duurzaamheidsinitiatieven en rapportagevereisten. Bovendien kun je ervaringen uitwisselen met andere CSRD-plichtige organisaties.

CSRD Leerkring

De CSRD ‘Leerkring’ is er zodat jij niet alleen weet hoe je de CSRD kunt naleven, maar ook kunt gebruiken als een springplank voor innovatie en duurzame groei. Je krijgt handvatten om de duurzaamheidsdoelen van je bedrijf te verweven met de dagelijkse bedrijfsvoering en rapportage. Kortom, praktische kennis over het implementeren van CSRD in je bedrijfsstrategie. We stomen je klaar om deze nieuwe regelgeving niet alleen te volgen, maar er ook van te profiteren!

Data bijeenkomsten CSRD Leerkring 2024:

  • Donderdag 28 maart
  • Donderdag 25 april
  • Donderdag 13 juni
  • Donderdag 19 september
  • Donderdag 10 oktober
  • Donderdag 7 november

Doelgroep

Deze sessie en de ‘Leerkring’ is er speciaal voor bedrijven die in 2025 CSRD-plichtig zijn, vooral voor degenen die strategisch verantwoordelijk zijn voor implementatie. Per bedrijf mag je twee personen afvaardigen.*

* Deelname aan de CSRD-sessie is alleen op persoonlijke uitnodiging. Ben je ook geïnteresseerd en wil je meer weten? Stuur dan gerust een e-mail naar csrd@stolwijkkennisnetwerk.nl o.v.v. CSRD ontbijtsessie 29 februari. 

Aanpak

Onze experts nemen je mee in de wereld van de CSRD. Met een praktische en interactieve aanpak is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen en krijg concrete handvatten om CSRD in jouw bedrijf te integreren.

Je gaat niet alleen naar huis met nieuwe inzichten, maar ook met een netwerk van gelijkgestemden.

Aanmelden voor CSRD ontbijtsessie

Jouw gegevens

Naam(Vereist)
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief(Vereist)