Skip to main content
27 september 2021

Belastingplan 2022: wijzigingen en gevolgen voor werkgevers

Het demissionaire kabinet presenteerde op Prinsjesdag 2021 de Miljoenennota 2022 en dus ook het Belastingplan 2022. Van de langverwachte introductie van de thuiswerkvergoeding en de STAP-regeling tot de verlaging van de vrije ruimte van de werkkostenregeling: voor werkgevers brengt het Belastingplan 2022 diverse wijzigingen en gevolgen met zich mee. 

De wijzigingen en gevolgen voor werkgevers zijn in zes onderwerpen benoemd. Hieronder lees je per onderwerp wat er gaan veranderen en waar je als werkgever op moet letten: 

De plannen van het kabinet

Bovenstaande plannen zijn afkomstig uit de Miljoenennota 2022 en het Belastingplan 2022. Naast voorstellen waar je als werkgever mee te maken kunt krijgen, zijn er ook voorstellen gedaan op het gebied van verduurzaming, tarieven, internationaal, de woningmarkt, ondernemingen en overige, eerder aangekondigde en te verwachten, voorstellen. In onze Special Miljoenennota lees je meer over de plannen van het kabinet die de komende periode in het parlement worden behandel. De voorstelde maatregelen treden per 1 januari 2022 in werking, tenzij anders is vermeld.

Meer informatie

Wil je meer weten over de onderwerpen die aan bod komen in onze Special Miljoenennota 2022 en wat deze voor jouw zouden kunnen betekenen? Onze adviseurs zijn telefonisch (0316 740 115) of per mail bereikbaar voor al je vragen.

 

 

DISCLAIMER
In dit nieuwsbericht verstrekt SKN algemene informatie gebaseerd op de ons thans bekende informatie en de thans geldende wet- en regelgeving. Voor zover dit nieuwsbericht juridische informatie verstrekt, beoogt SKN niet om juridisch advies te verlenen voor jouw concrete situatie. De inhoud van dit nieuwsbericht is door SKN met zorg samengesteld mede op basis van door derden verstrekte informatie. SKN aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheid of onvolledigheid van de verstrekte informatie, daar iedere situatie uniek is.


 

 

 

 

Terug

Nog niet uitgelezen?