Skip to main content
16 februari 2024

SER-advies over LLO – Leven Lang Ontwikkelen

Het Rijk heeft de afgelopen jaren onvoldoende gedaan om Leven Lang Ontwikkelen (LLO) structureel in de samenleving te verankeren. Zo stelt de Sociaal Economische Raad (SER) en heeft een samenhangende aanpak van LLO gepresenteerd.

‘Overheidsfinanciering is vaak tijdelijk en regelingen zijn tijdelijk en omgeven met administratieve ballast. Het is voor individuen en bedrijven onduidelijk waar zij advies kunnen krijgen over mogelijkheden om LLO in te zetten.’ Het oordeel van de SER is niet mals. Een gemiste kans, want leren en ontwikkelen zijn onmisbaar voor een individu maar zeker ook als we als land welvarend willen blijven. Willen we onze sterke economische positie continueren, dan moet een nieuw kabinet volgens de SER structureel en voorspelbaar investeren in de ontwikkeling van de beroepsbevolking.

Het LLO-advies van de SER

Onderdeel van het advies van de SER is een samenhangende aanpak van LLO, met onder andere:

  • Structureel en voorspelbaar investeren
  • Herstructurering van de arbeidsmarktinfrastructuur (waaraan met de vorming van Regionale Werkcentra in diverse delen van het land al wordt gewerkt)
  • Betere verdeling van verantwoordelijkheden ter bevordering van samenwerking tussen overheden, onderwijs en ondernemers

Meer weten?

LLO is maatwerk. Dat zien we in alle trajecten waarin we gemeenten, onderwijsinstellingen en arbeidsmarktregio’s bijstaan. Ontdekken wat bij jouw organisatie past? Weten met wie je in jouw gemeente of regio kunt optrekken? Wij helpen je graag verder. En lees ook eens verder op onze pagina over Kansrijk onderwijs.

Terug

Nog niet uitgelezen?