Skip to main content

Public Class: De ‘finishing touch’ rechtmatigheidsverantwoording 2023

Het College van Burgemeester en Wethouders en het Dagelijks Bestuur van een gemeentelijke regeling moeten, vanaf de jaarrekening 2023, een rechtmatigheidsverantwoording afleggen aan de Raad respectievelijk aan het Algemeen Bestuur. Voordat ze dit doen, willen ze zeker weten dat ze dat kunnen én ze willen een goede onderbouwing hebben om te bepalen welke verantwoording ze kunnen afleggen. Maar wat is er nodig om een goede en deugdelijke rechtmatigheidsverantwoording af te kunnen leggen?

Sta jij voor de klus om de rechtmatigheidsverantwoording van 2023 voor je gemeente rond te krijgen? Tijdens onze Public Class ‘De finishing touch Rechtmatigheidsverantwoording’ duiken we samen in de must-do’s en slimme tips voor een sluitende rechtmatigheidsverantwoording.

We bespreken de essentiële stappen naar een sterke rechtmatigheidsverantwoording. Zo kom jij erachter wat echt nodig is, wat je kunt overslaan en leer de laatste kneepjes voor de laatste loodjes.

Aanmelden

Data en tijden

Trainers

Kosten

Kosteloos

Locatie

Reuvershoeve Brummen

Jouw resultaat

Na afloop van deze middag weet je welke voorbereidingen in 2023 moeten worden getroffen, welke aandachtspunten er zijn bij de uitvoering van de werkzaamheden voor de rechtmatigheid en welke laatste ontwikkelingen belangrijk zijn om een goede evaluatie van de bevindingen en uitkomsten van de interne controlewerkzaamheden te maken. Je gaat naar huis met praktische tips & tools en om de rechtmatigheidsverantwoording voor 2023 succesvol af te ronden.

Doelgroep

Deze actualiteitensessie is speciaal voor jou als financieel functionaris van een gemeente en gemeenschappelijke regelingen, manager Middelen en Bedrijfsvoering, controller, interne controleur, directeur of portefeuillehouder financiën en een ieder die het uitdaging lijkt zich hierin te verdiepen.

Aanpak

Hester de Feiter RA en Reinier Gosselink-Wolbrink RA – beiden gemeenteaccountant bij Stolwijk Kelderman – lopen samen met jou door alle essentiële acties en werkzaamheden voor de rechtmatigheidsverantwoording. Zij nemen je mee in de uitvoering van de wet- en regelgeving van de rechtmatigheidsverantwoording.

Tussendoor behandelen we vragen en cases en is er ruimte om hierover met elkaar te discussiëren. We zijn erg benieuwd naar jouw vragen. Met jouw vragen stemmen we de inhoud af op wat er speelt en leeft.

Stuur daarom vooraf jouw vragen per mail naar Hester de Feiter. Zo kunnen wij jou tijdens de Public Class voorzien van het meest volledige antwoord.

We sluiten de middag af met een terugkoppeling en natuurlijk is er voldoende gelegenheid om in gesprek te gaan met collega’s en vragen te stellen.

Programma

12.30 – 13.00 uur
Ontvangst met een broodje of voor de liefhebber een pannenkoekje

13.05 – 13.30 uur
De rechtmatigheidsverantwoording: wat, waarom en hoe? – Hester en Reinier

13.30 – 14.00 uur
Jouw vragen mét de antwoorden gevolgd door een interactieve discussie – Hester en Reinier

14.00 – 14.15 uur
Pauze

14.15 – 15.00 uur
Cases rechtmatigheid – Hester en Reinier en gemeentespecialisten Stolwijk Kelderman

15.00 – 15.15 uur
Jouw laatste vragen beantwoord en afsluiting – Reinier

15.15 – 16.00 uur
Napraten onder het genot van een hapje en drankje

Aanmelden voor Public Class: De ‘finishing touch’ rechtmatigheidsverantwoording 2023

Jouw gegevens

Naam(Vereist)
Adres
Schrijf mij in voor de nieuwsbrief(Vereist)