Skip to main content
2 juni 2022

Als een start-up, maar met een sterke, solide basis

Op 2 mei jongstleden was het zover: we kregen de sleutel van ons nieuwe kantoor overhandigd! Naast Doetinchem, Wijchen en Zevenaar is Stolwijk Kennisnetwerk nu ook in Deventer te vinden. Een uitbreiding waar we erg blij mee zijn!

Het initiatief van deze nieuwe vestiging lag bij collega’s Gert Bouwhuis en Bart Kuipers. Gert vertelt: “Ik had al langer de wens om uit te breiden richting het oosten van ons land: Overijssel, Twente en de Achterhoek. Mijn roots liggen daar en ik was er al lange tijd van overtuigd dat Stolwijk Kennisnetwerk (SKN) goed in die omgeving zou passen. De nuchterheid, het informele en ook de bescheidenheid die zo kenmerkend is voor de mensen in dat deel van ons land, vind je ook bij SKN. Een perfecte match dus.”

Bij SKN worden ideeën en initiatieven van medewerkers ontzettend gewaardeerd en daar waar mogelijk krijgen medewerkers ook de ruimte om hun ideeën te realiseren. Zo ook het plan van Gert om een vestiging in Deventer te openen. Hij had echter één wens: hij wilde dit samen met een geschikte collega oppakken, maar wie dan?

Hernieuwde samenwerking

En zo kwam Roland van Boekel, partner bij Stolwijk Philipsen, in het verhaal. Hij hoorde over het plan van Gert en moest meteen aan een oud collega denken, met wie hij nog regelmatig contact heeft. Deze oud collega, Bart Kuipers, had jarenlang met veel plezier op onze locatie in Wijchen gewerkt tot hij voor de liefde van zijn leven naar Twente verhuisde en de reistijd in combinatie met zijn jonge gezin niet langer haalbaar was. Maar de klik was er nog steeds! Deze oud collega was het missende puzzelstukje voor het plan van Gert. Het balletje begon te rollen en in oktober vorig jaar zaten Gert en Bart samen aan tafel om de plannen voor kantoor Deventer in gang te zetten.

Alle neuzen dezelfde kant op

Bart vertelt enthousiast over zijn terugkeer naar SKN en de nieuwe plannen: “Bij Stolwijk Philipsen heb ik altijd heel fijn gewerkt, dat ik nu weer terug ben bij de club én ook een nieuwe locatie mee op mag zetten is echt te gek! Afgelopen maanden hebben Gert en ik elkaar goed leren kennen: we vullen elkaar goed aan, we geven elkaar de ruimte om ideeën te opperen en staan open voor elkaars mening en feedback. Samen gaan we hier een succes van maken.”

Als we hen vragen waarom ze een nieuwe vestiging van Stolwijk Kelderman wilden openen en niet voor een eigen bedrijf hebben gekozen zijn ze heel duidelijk: “De visie die SKN heeft en de manier waarop er met mensen, zowel klanten als medewerkers, omgegaan wordt, is een visie die het verdient om verder uitgebreid te worden . Daarnaast kan SKN, als sterke en brede organisatie, ons faciliteren in belangrijke randvoorwaarden ”

Jarenlange ervaring

Bart en Gert hebben samen al een kleine 40 jaar ervaring in de accountancy, waarbij zij zich richten op de controlepraktijk. Waar Gert actief is in de non-profit (zorg, welzijn, cultuurstichtingen en gemeenten) ligt Barts focus op de middelgrote en grote (familie)bedrijven.

Beiden hebben een uitgebreid netwerk in Deventer en omgeving. Ook heeft SKN al een mooie groep klanten in dit gebied. Het is fijn dat deze klanten en toekomstige klanten ons nu ook kunnen bezoeken in het mooie Deventer.

Toekomstvisie

De toekomstplannen voor locatie Deventer staan helder op het netvlies bij Bart en Gert: het aantal medewerkers gaat flink groeien. Ze hebben nu al 45 collega’s in het controle team van SKN en dat wordt dus nog verder uitgebreid. Een ambitieus plan gezien de huidige situatie op de arbeidsmarkt, maar beide zijn overtuigd dat hun plan realistisch is.

“Goede collega’s zijn moeilijk te vinden, de arbeidsmarkt staat echt op z’n kop.” zegt Gert. “Maar we hebben goede troeven in hand: op het eerste oog zijn we een klein kantoor, we zijn een klein team, we kunnen snel schakelen en de persoonlijke betrokkenheid is hoog. Daarnaast hebben we met SKN een super solide achterban, een netwerk van zo’n 200 specialisten waarmee we kennis delen. Het is een goed geoliede organisatie waar ook zaken als HR, ICT en marketing goed geregeld zijn. Bij ons ervaar je dus het fijne, persoonlijke van een kleine organisatie, maar heb je ook de voordelen van een grote organisatie.”

Het gevoel van een start-up

Er liggen mooie plannen voor kantoor Deventer. De eerste stappen richting de toekomst zijn gezet met het open zetten van vacatures. Wat opvalt in de vacatureteksten is dat ze op zoek zijn naar collega’s in de hele breedte: van starters tot senior collega’s. We vroegen Bart waarom zij zo breed zoeken en geen specifieke eisen hebben met betrekking tot de ervaring van potentiële collega’s:

“In ons team heerst het gevoel van een start-up: ondernemerschap is voor ons belangrijker dan het aantal jaar accountancy-ervaring dat een collega heeft. De wil om te groeien, actief mee na te denken over de toekomst en hoe we onze doelen gaan vervullen vinden wij veel meer waard. We gaan samen iets opbouwen, de spanning en energie die daarbij komt kijken moeten je een kick geven. Natuurlijk is kennis belangrijk, maar daar kunnen we altijd bij helpen: opleiden en kennis overdragen zit in ons bloed. Wij kijken meer naar de persoonlijkheid en de drijfveren van (potentiële) collega’s, want daar zit de échte drive!”

Welke kans ligt er voor jou?

Bart en Gert zijn enthousiast over de nieuwe vestiging: de kansen liggen voor het oprapen. Niet alleen voor hen, maar misschien ook wel voor jou. Heb jij ook een goed gevoel bij deze persoonlijke én professionele organisatie? Als potentiële klant óf als potentiële collega? Neem eens contact op met Bart of Gert, ze vertellen je graag meer over jouw kansen bij Stolwijk Kelderman Deventer.

Bart Kuipers MSc RA
t   06 1432 0497
e   b.kuipers@stolwijkkelderman.nl

drs. Gert Bouwhuis RA
t   06 2276 0339
e   g.bouwhuis@stolwijkkelderman.nl

Terug

Nog niet uitgelezen?