Verandering biedt kansen
Home / Nieuws / Subsidieregeling Praktijkleren
Eerder informeerden wij u via de memo ‘kortingen en vrijstellingen 2014’ over de subsidieregeling praktijkleren. Graag informeren wij u nu over de aanvraag en het verloop van de vaststelling van deze subsidie.
Per 1 januari 2014 is er geen sprake meer van de afdrachtvermindering onderwijs. Deze heeft plaats gemaakt voor de subsidieregeling praktijkleren. De subsidie wordt achteraf aangevraagd en op basis van het voorgaande studiejaar verstrekt. De subsidie wordt dus niet meer verwerkt in de aangifte loonheffingen.
Wilt u gebruik maken van de subsidieregeling praktijkleren, dan kunt u een digitale aanvraag indienen via het eLoket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
Na afloop van het schooljaar of na afloop van de periode waarin u de leerling begeleidt, kunt u de aanvraag indienen. Voor vmbo- en mbo-leerlingen loopt het studiejaar tot en met 31 juli. Voor hbo-studenten, promovendi en technologisch ontwerpers in opleiding (toio’s) loopt het studiejaar tot en met 31 augustus. Let wel, uw aanvraag dient uiterlijk 15 september 2014 voor 17.00 uur ingediend te zijn.
Voor de subsidie aanvraag voor de leerlingen die bij u starten in het schooljaar 2014-2015 kunt u onze berichtgeving afwachten. Waarschijnlijk kan er opnieuw aangevraagd worden in de periode juni tot en met september 2015.
Bij de aanvraag hoeft u verder geen documentatie mee te zenden. Het invullen van het digitale aanvraagformulier is een verklaring dat u als werkgever beschikt over een getekende leerwerkovereenkomst en dat u de benodigde administratie op orde heeft. Wat dit laatste precies inhoudt, kunt u nalezen in de bijlage ‘Memo kortingen en vrijstellingen 2014 – subsidieregeling praktijkleren’.
Voor de aanvraag is een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 1 nodig. Mocht u nog niet over een eHerkenningsmiddel met betrouwbaarheidsniveau 1 beschikken, houdt u dan rekening met de levertijd bij de aanschaf van dit eHerkenningsmiddel. Er is namelijk verschil in de levertijd en ook de prijs van de diverse aanbieders van de eHerkenningsmiddelen. Voor meer informatie over eHerkenning verwijzen wij u naar de website van Rijksoverheid.
Alle aanvragen worden na 15 september as. gelijktijdig verwerkt. De minister neemt binnen dertien weken na 15 september een besluit over de toekenning van de subsidies. Voor het einde van het jaar krijgt u als werkgever dus zekerheid over het te ontvangen subsidiebedrag.
De beslissing is direct de vaststelling van de subsidie. Deze wordt bepaald aan de hand van het aantal verzochte aanvragen binnen elke categorie. Het maximaal te ontvangen subsidiebedrag per leerling per studiejaar is € 2.700. U ontvangt dus een lager bedrag aan subsidie wanneer er veel aanvragen in uw categorie zijn. Uiteraard worden de subsidies vastgesteld naar evenredigheid voor de duur van de opleiding en de werkelijke praktijkbegeleiding die u heeft geboden.
Het voor u vastgestelde subsidie bedrag wordt nog in 2014 door de RVO.nl uitbetaald.
Mocht u hierover nog vragen hebben dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.
Actueel
Brieven Belastingdienst over box 3 en IB 2019 – Wat moet of kun je daarmee?
Vrije ruimte WKR 2024 ook voor personeelsuitje 2025?
Bedrijfsarts? Dit zijn de rechten en plichten van medewerkers
Deel dit bericht
Nog niet uitgelezen?
De Belastingdienst is gestart met het versturen van brieven aan belastingplichtigen die mogelijk in aanmerking komen voor aanvullend rechtsherstel in box 3. En de Belastingdienst is van plan brieven te gaan versturen naar belastingplichtigen met box 3-inkomen waarvan de aanslag IB 2019 op 24 december 2021 nog niet onherroepelijk vaststond. Wat moet je wel of […]
Wat de reden voor verkoop van je bedrijf ook is — nieuwe kansen, pensioen, of het gevoel dat je alles eruit hebt gehaald — het is een van de meest ingrijpende beslissingen die je als ondernemer ooit zult nemen. Wat dan cruciaal is: op het júiste moment verkopen. Maar wat bepaalt het juiste moment om […]
Je eenmanszaak omzetten naar een bv, het is voor veel ondernemers een spannende beslissing. Hoe weet je of je er goed aan doet? Het antwoord op die vraagt hangt af van een aantal factoren. Ik neem je kort mee in 6 daarvan en leg je uit waar je op moet letten. Door Louisa Rensink, Junior […]
Per 2026 gaat de btw-herzieningsregeling mogelijk ook gelden voor diensten aan onroerend goed, zoals verbouwingen, die meer dan € 30.000 kosten. Hoe zit het dan met je btw-aftrek? En hoe werkt btw-herziening eigenlijk überhaupt en hoe zit het met de herzieningstermijnen? Fiscalist Tarik heeft de belangrijkste punten voor je samengevat en geeft tips. Door Tarik […]
Stel je koopt dit jaar theatertickets voor medewerkers en doet die bij in hun kerstpakket. De voorstelling zelf vindt plaats in 2025. Je wilt de tickets onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling. Moet dat dan in de WKR 2024 of juist die van 2025? Het antwoord op de vraag of je de vrije […]
© 2024 - Stolwijk Kennisnetwerk