Skip to main content
1 april 2021

Onbelaste vaste reiskostenvergoeding thuiswerker verlengd tot 1 juli

Tot in ieder geval 1 juli 2021 kun je thuiswerkende werknemers een onbelaste vaste reiskostenvergoeding blijven doorbetalen.

Vanwege corona wordt er meer thuisgewerkt. Een onbelaste vaste vergoeding voor woon-werkverkeer is dan eigenlijk niet mogelijk, omdat er geen of veel minder reiskosten worden gemaakt. Omdat een onbelaste vaste kostenvergoeding voor thuiswerken veelal niet mogelijk is, vindt het kabinet het gerechtvaardigd de onbelaste vaste reiskostenvergoeding te verlengen.

Let op: de verlenging geldt onder de voorwaarde dat de reiskostenvergoeding al vóór 13 maart 2020 was toegekend.

Kosten eigen auto / private lease

De verlenging betekent ook een tegemoetkoming in de kosten voor werknemers die minder reizen, maar nog wel met kosten geconfronteerd worden. Staatssecretaris Vijlbrief noemt in dit kader de vaste kosten van de eigen auto of de kosten van een auto via private lease.

Thuiswerkvergoeding

Het kabinet denkt nog na over een onbelaste thuiswerkvergoeding. Volgens de staatssecretaris wordt die echter naar verwachting dit jaar niet meer ingevoerd. Als alternatief is daarom ook dit jaar de vrije ruimte in de werkkostenregeling verruimd.

Meer informatie

Wil je meer weten over de onbelaste vaste reiskostenvergoeding, de verruiming van de vrije ruimte in de WKR en/of hoe je deze in jouw organisatie inzet? Onze adviseurs staan voor je klaar.

Terug

Nog niet uitgelezen?