Hannie verandert al 40 jaar mee

Veertig jaar werken bij dezelfde organisatie, dat zie je niet vaak meer. Hannie van Zoomeren vierde haar jubileum en werd getrakteerd op een dag vol verrassingen. Wat Hannie in al die jaren – letterlijk en figuurlijk – op de been hield, blijkt wel uit haar inspirerende verhaal.

Lees interview

Mensbenadering

Stolwijk Kennisnetwerk staat bekend als organisatie met een mensgerichte cultuur. Dit komt tot uiting in zowel ons personeelsbeleid, als in onze onderlinge verhoudingen en maatschappelijke betrokkenheid.

Tijd voor vitaliteit

De vitaliteit van onze medewerkers vinden wij van levensbelang, zowel op het werk als privé. In september 2015 organiseerden wij daarom voor het eerst de SKN Vitaliteitsweken met diverse activiteiten rondom beweging, voeding en ontspanning. Het enthousiasme onder collega’s leidde ertoe dat de Vitaliteitsweken sindsdien jaarlijks terugkeren.

SKN hecht waarde aan functionele vooruitgang, zo ook aan digitalisering. De andere kant van deze medaille zijn prikkels, afleiding en verhoogde werkdruk. Deze zaken spelen in vrijwel iedere organisatie een zekere rol, zo ook in de onze. Zowel in teamverband als op individuele basis blijven wij met medewerkers in gesprek over dit thema. Met als doel het vinden van een juiste balans tussen werkdruk en werkplezier.

Ieder jaar organiseren wij bij SKN een vitaliteitsweek met allerhande activiteiten en gezond eten & drinken voor iedereen. Het hele jaar door kan in onze lounge gevoetbald worden, hetzij aan tafel.

Dynamisch werken

Beeldschermwerk wordt ook wel betiteld als ‘het nieuwe roken’. In 2017 maakten onze medewerkers tijdelijk kennis met dynamisch werken. Zij mochten tijdelijk geplaatste, alternatieve bureaus, bureaustoelen, flexibele krukken en zelfs de ‘bureaufiets’ uitproberen. De workshop Dynamisch Werken, verzorgd door een fysiotherapeut, maakte medewerkers bewust van hun vaak verkeerde zithouding en van de noodzaak regelmatig een micropauze in te lassen. Meubelen worden momenteel gefaseerd vervangen, de bureaufiets is gebleven. Op onze wensenlijst staat de inrichting van een meditatie- en ontspanningsruimte.

Vertrouwenspersoon

Al ruim tien jaar is binnen SKN een interne vertrouwenspersoon actief. Medewerkers kunnen vertrouwelijke zaken met haar bespreken, die zij niet in het team of met een HR-adviseur willen bespreken. Ook is er een externe vertrouwenspersoon beschikbaar. Medewerkers maken hierin zelf een keuze. Wij vinden het belangrijk dat zij een veilig heenkomen kunnen vinden om tot reële oplossingen te komen.

Leven lang leren

Medewerkers leren al direct na indiensttreding bij SKN bezig te zijn met hun persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn ons ervan bewust dat niet iedereen tot aan het pensioen bij SKN werkzaam zal blijven. Toch vinden wij het belangrijk dat een carrière bij SKN bijdraagt aan de ontwikkeling van waardevolle professionals én mensen.

Trots zijn wij op het feit dat er bij SKN een flink aantal medewerkers actief zijn met een relatief lang dienstverband. In 2019 vierde onze eerste langstzittende medewerker haar 40ste jubileum. (Lees in dit verband ook het artikel hiernaast.)

Voedselbank

Jaarlijks rond Kerstmis verzamelen wij voedsel in voor de Voedselbank. Ruim tien jaar geleden gestart als initiatief van een medewerker, is dit inmiddels uitgegroeid tot een mooie SKN-traditie. Elk jaar hopen wij op deze manier meer mensen een fijne kerst te bezorgen.

Dagen per jaar is er extra aandacht voor vitaliteit

Jaar werken voor onze organisatie

Thema's (ook interessant)

Eigen verantwoordelijkheid

Vertrouwen speelt een belangrijke rol binnen SKN. De laatste drie jaar wordt steeds meer toegewerkt naar een model van ...

Lees meer

Duurzaamheid

Sustainable Development Goals helpen SKN duurzamer te denken en werken Stolwijk Kennisnetwerk (SKN) wil als kennisorganisatie ...

Lees meer

Arbeidsmarkt

Samen vérder Onze medewerkers beantwoorden de vraag ‘wat waardeer je het meest aan SKN?’ met: “Het ...

Lees meer

Specialisten én generalisten

Stolwijk Kennisnetwerk besteedt veel aandacht aan ontwikkeling. Bijvoorbeeld aan persoonlijke – en talentontwikkeling, ...

Lees meer