Maak je keuze

PE-training fiscaal strafrecht

13 sep 2021

21 juni 2022 | 15.00 – 19.30 uur | € 325 | 4PE

Hoe is het gesteld met jouw kennis over het fiscale sanctierecht? Doordat het fiscale boete- en strafrecht continu in beweging is, geldt dat er soms niet veel voor nodig is om betrokken te raken in een strafrechtelijk- of boete-onderzoek. Dit met verregaande gevolgen. Het is als adviseur van belang dat je de risico’s signaleert en daar adequaat op weet te reageren. Vandaag de dag mag je rekenen op verscherpte aandacht van de autoriteiten. Dit betekent dat ook gevallen die minder evident als fraude gekwalificeerd worden met een uitgebreid sanctiearsenaal worden bedreigd. De betrokkenheid van jou als adviseur vormt zelfs een zelfstandige reden om een zaak strafrechtelijk in plaats van fiscaal te onderzoeken. Jouw kantoor kan in een onderzoek naar een cliënt een (onverwacht) bezoek krijgen van ambtenaren van de Belastingdienst of de FIOD. In hoeverre ben je dan verplicht om medewerking te verlenen? En wat zijn de gevolgen voor de reputatie van jouw kantoor? Specialisten Guido de Bont en Annabel Vissers frissen jouw kennis op over dit thema, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Jouw resultaat

Na afloop van deze PE-training ben je beter in staat risico’s te signaleren en daar adequaat op te reageren.

Doelgroep

Deze training is zeer geschikt voor iedereen die werkzaam is binnen de fiscale (advies)praktijk.; belastingadviseurs, accountants en administrateurs.

Aanpak

In deze interactieve training praten Guido de Bont en Annabel Vissers je helemaal bij over het thema fiscaal strafrecht. Want wanneer gaat belastingontwijking over in belastingontduiking en verschuift een advies of transactie van fiscaal toelaatbaar naar strafrechtelijk verwijtbaar? Dit snijvlak is bijzonder relevant voor de belastingadviseur. Aan de hand van interessante praktijk cases ga je samen met de andere deelnemers op zoek naar de grens. Natuurlijk is er volop gelegenheid voor inbreng van eigen casuïstiek en het stellen van vragen.

Onderwerpen

Guido en Annabel behandelen diverse onderwerpen, denk hierbij aan:

  • De grens tussen belastingontwijking en belastingontduiking
  • De mogelijkheid van beboeting en bestraffing van de belastingadviseur
  • De onderzoeksplicht van de belastingadviseur
  • Informatieverplichtingen en hoe risico’s tijdig te signaleren
  • Compliance en overige verplichtingen

Docenten

Prof. mr. dr. Guido de Bont en mr. Annabel Vissers zijn beiden advocaat bij De Bont Advocaten. Dagelijks verlenen zij juridisch bijstand in fiscale strafzaken of in (medeplegers)boete onderzoeken. Daarnaast is Guido de Bont hoogleraar formeel belastingrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Permanente Educatie-punten (4 PE)

Als erkende instelling bij het Register Belastingadviseurs (RB) zijn wij in staat om deze hoogwaardige, praktijkgerichte training te organiseren. Voor het bijwonen van deze training kunnen wij je 4 PE-punten toewijzen.

Nederlandse Orde van Belastingadviseurs: Eigen inbreng volgens PE-reglement

Nederlandse Orde van Advocaten: Eigen inbreng volgens Verordening Vakbekwaamheid

Programma

14.45 – 15.00 uur            Inloop met koffie/thee en iets zoets
15.00 – 17.00 uur            Blok 1
17.00 – 17.30 uur            Warme maaltijd
17.30 – 19.30 uur            Blok 2


Nu aanmelden voor dit event

Data en tijden:

  • 21/06/2022 van 15.00 tot 19.30 uur

Locatie:
Zalencentrum Staring | Grietakkers 3 | Zevenaar

Kosten:
€ 325


Delen via Social Media